Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση Putin: Τρομερή καταστροφή η τραγωδία στο νοσοκομείο - Η σύγκρουση πρέπει να τερματιστεί

Παρέμβαση Putin: Τρομερή καταστροφή η τραγωδία στο νοσοκομείο - Η σύγκρουση πρέπει να τερματιστεί
«Αναφορικά με το χτύπημα στο νοσοκομείο, η τραγωδία που συνέβη εκεί είναι τρομερό γεγονός», δήλωσε ο Putin ύστερα από συνομιλίες με τον Κινέζο πρόεδρο στο Πεκίνο
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin δήλωσε σήμερα (18/10) ότι η έκρηξη σε νοσοκομείο στη Γάζα, που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες Παλαιστινίους, είναι μια τρομερή καταστροφή που δείχνει ότι η σύγκρουση πρέπει να τερματιστεί μέσω διαπραγματεύσεων.
«Αναφορικά με το χτύπημα στο νοσοκομείο, η τραγωδία που συνέβη εκεί είναι τρομερό γεγονός», δήλωσε ο Putin ύστερα από συνομιλίες με τον Κινέζο πρόεδρο στο Πεκίνο. «Εκατοντάδες νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες είναι φυσικά καταστροφή».
«Πραγματικά ελπίζω ότι αυτό θα είναι ένα μήνυμα ότι είναι ανάγκη να τερματιστεί αυτή τη σύγκρουση το συντομότερο δυνατόν. Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται να επικεντρωθούμε στην δυνατότητα να ξεκινήσουν κάποιες επαφές και διαπραγματεύσεις».
Τη Δευτέρα 17/10, ο Putin μίλησε με τον Ιρανό πρόεδρο, τον Σύρο πρόεδρο Al Assad, τον Αιγύπτιο πρόεδρο Al Sisi, τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Abas και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Netanyahu.
Σε εκείνες τις συνομιλίες, ο Putin δήλωσε ότι σχημάτισε την εντύπωση ότι κανένας από τους μεγάλους παίκτες δεν επιθυμεί κλιμάκωση της σύγκρουσης.
«Έχω την εντύπωση ότι κανείς δεν θέλει να συνεχιστεί αυτό, να εξελιχθεί η σύγκρουση και να επιδεινωθεί περαιτέρω η κατάσταση», δήλωσε ο Putin.
«Κατά την άποψή μου, οι βασικοί παίκτες –κάποιοι εξ ορισμού δεν θέλουν, κάποιοι φοβούνται κάτι– αλλά έχω την εντύπωση ότι πρακτικά δεν υπάρχουν παίκτες έτοιμοι να προχωρήσουν την σύγκρουση και να την οδηγήσουν σε έναν πόλεμο μεγάλης κλίμακας».
Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι συζήτησε την κατάσταση με τον Xi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης