Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι ετοιμάζονται να πάρουν στο κυνήγι… τα αμερικανικά τανκ Abrams

Οι Ρώσοι ετοιμάζονται να πάρουν στο κυνήγι… τα αμερικανικά τανκ Abrams
Οι ΗΠΑ έχουν ήδη στείλει στην Ουκρανία τα πρώτα 10 από τα συνολικά 31 Abrams που έχουν υποσχεθεί στο Κίεβο
Σχετικά Άρθρα
Έτοιμοι να πάρουν στο κυνήγι και να εξουδετερώσουν τα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams δηλώνουν οι Ρώσοι στρατιώτες.
Σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ο Ρώσος λοχαγός και διοικητής τάγματος αρμάτων μάχης Sambu Khutakov.
«Θα σας πω το εξής:
Από τη στιγμή που φτάνει ξένος στρατιωτικός οπλισμός στην κατεύθυνση μας ή σε οποιαδήποτε από τις ζώνες της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, και ειδικά εάν υπάρχει κάποιο καινούργιο τανκ, τότε όλα τα άρματα μάχης μας το αναζητούν.
Δεν μπορείτε να αντιληφθείτε τι αναστάτωση υπάρχει ανάμεσα στα πληρώματα των ρωσικών τανκ για το ποιος θα προλάβει να «πιάσει» Leopard ή Bradley.
Για αυτό τα περιμένουμε τόσο πολύ τα Abrams» υποστηρίζει ο Khutakov, ο οποίος τονίζει ότι οι στρατιώτες του περιμένουν να δουν τα πρώτα Abrams είτε στα τέλη του 2023 είτε στις αρχές του 2024.
«Σε κάθε περίπτωση είναι έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουν» λέει ο Khutakov, υπογραμμίζοντας πως οι στρατιώτες του είναι πρόθυμοι να επιτεθούν στα αμερικανικά άρματα ακόμα και με RPG προκειμένου να είναι αυτοί οι πρώτοι που θα πλήξουν τα Abrams.
Σημειώνεται πως ο Khutakov έχει λάβει δύο μετάλλια για την απόκρουση των επιθέσεων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και του φθινοπώρου.
Οι ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί να στείλουν 31 Abrams στην Ουκρανία, εκ των οποίων τα 10 έχουν ήδη παραδοθεί στο Κίεβο από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης