Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία ενισχύει τα δυτικά σύνορά της – Shoigu: Αιτία τα F-16 και τα διαρκή όπλα στην Ουκρανία

Η Ρωσία ενισχύει τα δυτικά σύνορά της – Shoigu: Αιτία τα F-16 και τα διαρκή όπλα στην Ουκρανία
Δεν πρέπει να αποκλειστεί η ανάπτυξη βάσεων του ΝΑΤΟ σε Φινλανδία και Σουηδία είπε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία αποφάσισε να ενισχύσει τα δυτικά της σύνορα προκειμένου να απαντήσει στην προμήθεια της Ουκρανίας με όπλα, όπως πυραύλους υψηλής ακρίβειας και μαχητικά αεροσκάφη F-16, υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Sergei Shoigu.
«Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους μεταφέρουν τεθωρακισμένα οχήματα, συστήματα αεράμυνας και πυραύλους υψηλής ακρίβειας στην Ουκρανία.
Κατά παράβαση των διεθνών συμβάσεων, η Ουάσιγκτον συμπεριέλαβε πυρομαχικά διασποράς σε πακέτα στρατιωτικής βοήθειας.
Το θέμα της μεταφοράς των μαχητικών F-16 έχει περάσει πλέον σε πρακτικό επίπεδο και η μεταφορά τους στην Ουκρανία αναμένεται τον επόμενο χρόνο.
Απέναντι σε αυτές τις απειλές, λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα και ενισχύουμε τα δυτικά μας σύνορα» υποστήριξε ο Shoigu, τονίζοντας παράλληλα ότι «τα κράτη του ΝΑΤΟ προμηθεύουν τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις με όπλα, μεταφέρουν πληροφορίες, εκπαιδεύουν ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό και στέλνουν μισθοφόρους και συμβούλους».

Βάσεις ΝΑΤΟ σε Σουηδία, Φινλανδία

Επιπλέον, ο Shoigu ανέφερε πως δεν αποκλείεται η ανάπτυξη στρατιωτικών βάσεων του ΝΑΤΟ σε Φινλανδία και Σουηδία στο άμεσο μέλλον.
«Η είσοδος της Φινλανδίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία και η διεξαγωγή κοινών ασκήσεων στη σουηδική επικράτεια έχουν δημιουργήσει μια πρόσθετη πηγή έντασης» ανέφερε ο Shoigu, επισημαίνοντας πως «στο εγγύς μέλλον, δεν μπορεί να αποκλειστεί η ανάπτυξη στρατιωτικών βάσεων του ΝΑΤΟ και όπλων κρούσης στο έδαφος αυτών των χωρών».

Υβριδικός πόλεμος

Όπως είπε ο Shoigu, «η συλλογική Δύση, υπερασπιζόμενη το καθεστώς του Κιέβου, εξαπέλυσε έναν υβριδικό πόλεμο κατά της Ρωσίας σε στρατιωτικο-πολιτικό, νομικό, οικονομικό και ανθρωπιστικό επίπεδο».
«Παράλληλα με τις οικονομικές κυρώσεις που επιβάλλονται στη Ρωσία, στηρίζουν οικονομικά το Κίεβο, για το οποίο έχουν δαπανηθεί συνολικά κεφάλαια που έχουν φτάσει σχεδόν τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια» υπογράμμισε ο Shoigu.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης