Τελευταία Νέα
Διεθνή

Von der Leyen (ΕΕ): Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει πλήγμα σε νοσοκομείο με αμάχους

Von der Leyen (ΕΕ): Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει πλήγμα σε νοσοκομείο με αμάχους
Το δικαίωμα στην αυτοάμυνα έχει όρια που καθορίζονται από το ανθρωπιστικό και διεθνές δίκαιο είπε ο Josep Borrell
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως «τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει πλήγμα σε νοσοκομείο γεμάτο αμάχους» διατύπωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, η οποία ζήτησε να «υπάρξει πλήρης εξακρίβωση των γεγονότων και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι».
Από την πλευρά του ο Josep Borrell, ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, υποστήριξε πως «το δικαίωμα στην αυτοάμυνα έχει όρια που καθορίζονται από το διεθνές και ανθρωπιστικό δίκαιο».
Αφού επανέλαβε ότι όλοι στην ΕΕ καταδικάζουν έντονα τις θηριωδίες και τρομοκρατικές επιθέσεις της Hamas στον Ισραηλινό λαό, τόνισε ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα να αμυνθεί, αλλά «πρέπει να ακουστεί και η φωνή της λογικής».
«Πρέπει ο ανθρωπιστικός νόμος να γίνει σεβαστός από όλες τις πλευρές και η ανθρωπιστική βοήθεια πρέπει να φτάσει στη Γάζα» υποστήριξε ο Borrell, αναφέροντας πως «καταδικάζουμε τις θηριωδίες της Hamas, αλλά πρέπει να καταδικάσουμε και τα θύματα των αμάχων στη Γάζα που ξεπερνούν τους 3.000, tο ένα τέταρτο τον οποίων είναι παιδιά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης