Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Συναγερμός στην αποστολή του Γερμανού καγκελάριου, εξουδετερώθηκαν πύραυλοι της Χαμάς πάνω από το αεροδρόμιο

Ισραήλ: Συναγερμός στην αποστολή του Γερμανού καγκελάριου, εξουδετερώθηκαν πύραυλοι της Χαμάς πάνω από το αεροδρόμιο
Ο Olaf Scholz έτρεξε σε ένα κοντινό κοντέινερ
Σχετικά Άρθρα
Συναγερμός σήμανε στην αποστολή του Γερμανού προέδρου Olaf Scholz λίγο πριν την αναχώρηση από το Τελ Αβίβ, καθώς αναγκάστηκε να εγκαταλείψει αιφνιδιαστικά το αεροπλάνο λόγω συναγερμού πυραύλου, ενώ από τους επιβάτες ζητήθηκε να ξαπλώσουν στο έδαφος του αεροδρομίου.
Σύμφωνα με την Welt, δύο πύραυλοι της Χαμάς εξουδετερώθηκαν πάνω από το αεροδρόμιο από το ισραηλινό αμυντικό σύστημα Iron Dome.
Ο Olaf Scholz δεν ξάπλωσε στον αεροδιάδρομο αλλά έτρεξε σε ένα κοντινό κοντέινερ και από εκεί σε καταφύγιο. Μετά από λίγα λεπτά, οι επιβάτες μπόρεσαν να επιβιβαστούν και πάλι στο αεροπλάνο.
«Το Βερολίνο θα στέκεται πάντα δίπλα στο εβραϊκό κράτος», διαμήνυσε νωρίτερα ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz στη συνάντησή του στο Τελ Αβίβ με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu.
«Όπως είπα την περασμένη εβδομάδα στη Bundestag, στις δύσκολες στιγμές, η Γερμανία έχει μόνο ένα μέρος και αυτό είναι δίπλα στο Ισραήλ. Είναι πολύ σημαντικό να το πούμε αυτό σήμερα εδώ σε αυτές τις δύσκολες στιγμές στο Ισραήλ: η ιστορία της Γερμανίας και η ευθύνη που είχε για το Ολοκαύτωμα απαιτεί από εμάς να βοηθήσουμε στη διατήρηση της ασφάλειας και της ύπαρξης του Ισραήλ», είπε ο κ.Scholz.
Υπογράμμισε δε ότι «κανένας εξωτερικός παράγοντας δεν πρέπει να θεωρεί ως καλή ιδέα το να παρέμβει σε αυτή τη σύγκρουση».
Νωρίτερα, σε ανάρτησή του, ανέφερε: «Η επίσκεψή μου στο Ισραήλ είναι μια επίσκεψη σε φίλους. Η Γερμανία στέκεται σταθερά στο πλευρό του Ισραήλ. Στη συνέχεια θα ταξιδέψω στην Αίγυπτο για να συναντήσω τον πρόεδρο Sisi. Η συνάντηση αφορά την προστασία του άμαχου πληθυσμού στη Λωρίδα της Γάζας και την αποφυγή την κλιμάκωσης».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης