Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε επίπεδο ρεκόρ τα ποσοστά του AfD, προβάδισμα 8% έναντι των Σοσιαλδημοκρατών

Γερμανία: Σε επίπεδο ρεκόρ τα ποσοστά του AfD, προβάδισμα 8% έναντι των Σοσιαλδημοκρατών
Δημοσκοπική εκτόξευση για το AfD
Σχετικά Άρθρα
Στα υψηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί στη δημοσκόπηση των Infratest dimap/ARD Deutschlandtrend, διαμορφώνονται πλέον τα ποσοστά του ακροδεξιού AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία) σε ό,τι αφορά στην πρόθεση ψήφου των πολιτών της Γερμανίας, με την εν λόγω έρευνα, μάλιστα, να δίνει «άερα» οκτώ (8) ποσοστιαίων μονάδων έναντι των κυβερνώντων Σοσιαλδημοκρατών (SPD).
Ειδικότερα, το AfD συγκεντρώνει το 23% στην πρόθεση ψήφου των πολιτών, με το SPD να ακολουθεί στο μόλις 15%, τους Πράσινους στο 13% και τους φιλελεύθερους του FDP στο 5%.
Αξίζει να σημειωθεί πως τα κόμματα του κυβερνώντος συνασπισμού συνολικά, δεν ξεπερνούν το 33%.
Την ίδια στιγμή, επίπεδα ρεκόρ αποτελεί και το προβάδισμα του 8% έναντι του SPD, το οποίο κατέγραψε στην εν λόγω δημοσκόπηση τη χειρότερη επίδοση από τότε που έγινε κυβέρνηση.
Η Alice Weidel, εκ των επικεφαλής του AfD, δήλωσε πανηγυρικά: «Νέο ρεκόρ: Το AfD βρίσκεται πλέον στο 23%! Επιπλέον, το 50% των πολιτών θα ήθελε το AfD να βρίσκεται στην κυβέρνηση. Μια μεγάλη επιβράβευση της δουλειάς μας!».
Σημειώνεται πως, πριν λίγες ημέρες, ο διευθύνων σύμβουλος της Commerzbank, Manfred Knof, υπογράμμιζε την ανάγκη για διαρθρωτικές αλλαγές στη Γερμανία -διαφορετικά είναι ορατός ο κίνδυνος μιας πολιτικής μετατόπισης προς τα δεξιά.
Ερωτηθείς εάν ανησυχεί ότι η άνοδος των δεξιών κομμάτων στη Γερμανία αποτελεί πιθανή απειλή για τη γερμανική οικονομία, ο Knof δήλωσε ότι ο γερμανικός λαός είναι δυσαρεστημένος και μπορεί να δει ότι τα διαρθρωτικά προβλήματα δεν επιλύονται. «Για μεγάλο χρονικό διάστημα ήμασταν λίγο πολύ σε καλή κατάσταση και ίσως κοιμόμασταν και δεν ήμασταν έτοιμοι να εκσυγχρονιστούμε και να προχωρήσουμε στις διαρθρωτικές αναγκαίες αλλαγές και εκσυγχρονισμούς», δήλωσε ο Knof.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης