Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin για ΗΠΑ: Πρέπει να καταλάβουν ότι είναι αδύνατο να καταπιέζουν τα ρωσικά συμφέροντα

Putin για ΗΠΑ: Πρέπει να καταλάβουν ότι είναι αδύνατο να καταπιέζουν τα ρωσικά συμφέροντα
Δεν άργισε να έρθει η απάντηση του Ρώσου προέδρου στα σχόλια του Joe Biden
Οι πολιτικές ελίτ των ΗΠΑ «πρέπει να μάθουν να σέβονται τους άλλους» και τότε «δεν θα υπάρχει ανάγκη να καταπιέζουν κανέναν», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, απαντώντας σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου του VGTRK Pavel Zarubin.
«Έχουμε ένα γνωστό ρητό στη Ρωσία: "Όσο ζείτε, μαθαίνετε." και αυτό δεν ισχύει μόνο για τον πρόεδρο [των ΗΠΑ] Joe Biden, αλλά και για τις πολιτικές ελίτ των ΗΠΑ συνολικά. Πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε τους άλλους και τότε δεν θα υπάρχει ανάγκη να καταπιέζουμε κανέναν. Και η επιθυμία να καταπιέζεις κάποιον όλη την ώρα για κάποιο λόγο ή χωρίς κανένα λόγο οδηγεί σε προβλήματα» τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσίας, στρέφοντας τα βέλη του στις αμερικανικές πολιτικές ελίτ.

Capturedwqadwq.JPG

Επίσης, ο Putin σχολίασε με καυστικό τρόπο τη διπλωματία των ΗΠΑ, επισημαίνοντας ότι «στο πρωτόκολλο χαμογελούν και χτυπούν τους πάντες φιλικά στον ώμο» αλλά ο «σεβασμός για άλλους ανθρώπους, χώρες, λαούς βρίσκεται σε κάτι άλλο, δηλαδή να στο να λαμβάνονται υπόψη τα συμφέροντά τους. Και τότε δεν θα υπάρχει ανάγκη να καταπιστεί κανείς».
Μάλιστα, ο Ρώσος πρόεδρος έσπευσε να σημειώσει με νόημα ότι «είναι αδύνατο να καταπιέζουν τα ρωσικά συμφέροντα».
Αυτή η αποστροφή του, ουσιαστικά αποτελεί απάντηση στα λόγια του Αμερικανού προέδρου Joe Biden ο οποίος προ ολίγων ημερών είχε αναδείξει την ανάγκη «να ενωθούν όλες οι δυνάμεις της Ευρώπης» προκειμένου «να κατασταλεί ο Putin».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης