Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δύσκολη η παροχή βοήθειας από τον ΟΗΕ στη Γάζα - «Κίνδυνος να στοχοποιηθούμε»

Δύσκολη η παροχή βοήθειας από τον ΟΗΕ στη Γάζα - «Κίνδυνος να στοχοποιηθούμε»
Καλεί για ανθρωπιστική παύση των εχθροπραξιών
Σχετικά Άρθρα
Η Υπηρεσία Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) δεν είναι πλέον σε θέση να παράσχει βοήθεια στους αμάχους της πολιορκημένης Λωρίδας της Γάζας, εν μέσω της αυξανόμενης έλλειψης καυσίμων, καθαρού νερού και ιατρικών προμηθειών, δήλωσε η εκπρόσωπος Tamara Alrifai στο κανάλι CNBC.
“Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, η UNRWA, η μεγαλύτερη υπηρεσία βοήθειας στη Γάζα, δεν είναι πλέον σε θέση να βοηθήσει και να προστατεύσει τους αμάχους, ειδικά εκείνους που έχουν βρει καταφύγιο στα σχολεία μας και στα κτίριά μας. Δεν έχουμε τις προμήθειες, δεν έχουμε καθαρό πόσιμο νερό, δεν έχουμε τρόφιμα, δεν έχουμε κιτ υγιεινής”, ανέφερε, συμπληρώοντας ότι το προσωπικό της UNWRA έχει χάσει τη δυνατότητα να κινείται ελεύθερα στα εδάφη της Γάζας καθώς υπάρχει φόβος να στοχοποιηθούν.
“Είναι αναγκαίο να παρέχουμε βοήθεια. Ο ασφαλέστερος τρόπος είναι να δημιουργηθεί αυτό που αποκαλούμε ανθρωπιστική παύση των εχθροπραξιών. Πρόκειται για ένα αποδεκτό χρονικό παράθυρο όπου όλα τα μέρη συμφωνούν ότι αυτοκινητοπομπές με βοήθεια θα εισέρχονται στη Γάζα και ότι όποιος τις υποδέχεται … δεν θα στοχοποιείται, για όσο οργανώνει τη διανομή νερού και τροφίμων”, δήλωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης