Τελευταία Νέα
Διεθνή

CVC Capital: Προ των πυλών η μεγαλύτερη εισαγωγή μετοχών στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ

CVC Capital: Προ των πυλών η μεγαλύτερη εισαγωγή μετοχών στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ
Η χρηματιστηριακή αξία του αμερικανικού fund αποτιμάται περίπου σε 15 δισ. δολάρια
Nα εκκινήσει την αρχική της δημόσια προσφορά (IPO) της ετοιμάζεται η CVC Capital Partners, απτόητη από όσα συμβαίνουν στις αγορές μετοχών, όπως αναφέρουν πηγές στο Bloomberg.
Η ευρωπαϊκή εταιρεία ιδιωτικών μετοχών βρίσκεται σε διαβουλεύσεις για την είσοδό της στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ τις επόμενες ημέρες.
Δεν έχει ορίσει ακόμη ακριβές χρονοδιάγραμμα και σχετική ανακοίνωση μπορεί να υπάρξει την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τις πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν.
Η CVC μπορεί να ξεκινήσει τη διαπραγμάτευση τον Νοέμβριο, σύμφωνα με το Bloomberg News. Η αξία της αποτιμάται περίπου σε 15 δισεκατομμύρια δολάρια όταν πούλησε ένα μειοψηφικό μερίδιο στην Blue Owl Capital το 2021. Η CVC θα μπορούσε ακόμα να αποφασίσει να σταματήσει την τελευταία στιγμή την IPO εάν οι συνθήκες της αγοράς επιδεινωθούν, σύμφωνα με τις πηγές.
Η IPO της CVC Capital σχεδιάζεται η μεγαλύτερη στην Ευρώπη για τη φετινή χρονιά καθώς και μια από τις μεγαλύτερες που έγιναν ποτέ από εταιρεία εξαγορών στην Ευρώπη.
Οι προετοιμασίες της CVC έρχονται σε μια επισφαλή στιγμή για τις αρχικές δημόσιες προσφορές, που είχαν αρχίσει να ξαναζωντανεύουν πριν από τις ασταθείς επιδόσεις που κατέγραψαν οι IPO της εταιρείας σχεδιασμού μικροτσίπ, Arm Holdings και της εταιρείας κατασκευής σανδαλιών Birkenstock Holding Plc.
Ο υπό εξέλιξη αιματηρός πόλεμος στη Μέση Ανατολή μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς πλήττει επίσης τις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές, προσθέτοντας έναν επιπλέον παράγοντα ανησυχίας για τους επενδυτές.
Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και η CVC δεν έχει οριστικοποιήσει τις λεπτομέρειες του σχεδίου εισαγωγής. Eκπρόσωπος του CVC αρνήθηκε να σχολιάσει τη σχετική αποκάλυψη του Bloomberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης