Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova (Ρωσία) κατά ΕΕ: Η Ευρώπη με διεφθαρμένη υποκρισία καλεί τη διεθνή κοινότητα να κηρύξει παράνομη την προεδρία Putin

Zakharova (Ρωσία) κατά ΕΕ: Η Ευρώπη με διεφθαρμένη υποκρισία καλεί τη διεθνή κοινότητα να κηρύξει παράνομη την προεδρία Putin
«Τι είδους αντικειμενικότητα μπορεί να περιμένει κανείς από τους ανθρώπους που θεωρούν τη σημερινή Ουκρανία "δημοκρατία;" διερωτήθηκε η Zakharova
Το ψήφισμα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE), που καλεί τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την προεδρία του Vladimir Putin ως παράνομη -μετά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του το 2024- αποτελεί μέρος του πολέμου πληροφοριών της Δύσης κατά της Ρωσίας και δεν έχει νομική υπόσταση, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, μέσω δήλωσης της εκπροσώπου του, Maria Zakharova.
«Τέτοιες επιθέσεις αποτελούν μέρος του πολέμου πληροφοριών της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών και ενέχουν στοιχείο ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας μας από πλευράς μη φιλικών χωρών. Για εμάς δεν έχουν καμία απολύτως νομική ισχύ και, για να το θέσω απλά, δεν έχουν νόημα» σημείωσε η διπλωμάτισσα.
Επιπλέον, η Zakharova επεσήμανε ότι η αντιρωσική ατζέντα που αντικατοπτρίζεται στο ψήφισμα αγνοεί τη νόμιμη ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε κατά το δημοψήφισμα του 2020 και καταδεικνύει έντονα το πραγματικό επίπεδο των πολιτικών κινήτρων των συγγραφέων και των υποστηρικτών του.
«Τι είδους αντικειμενικότητα μπορεί να περιμένει κανείς από τους ανθρώπους που θεωρούν τη σημερινή Ουκρανία "δημοκρατία;"» διερωτήθηκε με νόημα η Zakharova.
Για να συμπληρώσει σε παρόμοιο μήκος κύματος και κατά της ευρωπαϊκής διπλωματίας «ή από εκείνους που υποστηρίζουν τον πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky μετά την πρόσφατη συνάντησή του με έναν ναζί εγκληματία στο καναδικό κοινοβούλιο; Είναι ξεκάθαρο ότι η PACE ακολουθεί μια πολιτική διεφθαρμένης υποκρισίας. Τα ρωσοφοβικά έγγραφα που εγκρίνονται στο Στρασβούργο μαρτυρούν τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Συμβουλίου της Ευρώπης και γενικότερα των πολιτικών κύκλων στις χώρες της "συλλογικής Δύσης"».
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα (17/10) η PACE ενέκρινε ψήφισμα που ζητούσε να μην αναγνωριστεί ο Πούτιν ως νόμιμος πρόεδρος της Ρωσίας μετά τη λήξη της θητείας του το 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης