Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πόσο θα κοστίσει στην ισραηλινή οικονομία ο πόλεμος με τη Hamas - Ήδη μετρά πληγές - Το αδιέξοδο

Πόσο θα κοστίσει στην ισραηλινή οικονομία ο πόλεμος με τη Hamas - Ήδη μετρά πληγές - Το αδιέξοδο
Άλλες σοβαρές ζημιές λόγω των μαχών που προβλέπεται ότι θα επηρεάσουν σοβαρά την οικονομία του Ισραήλ περιλαμβάνουν ζημιές που προκλήθηκαν σε εργοστάσια λόγω απευθείας εκτόξευσης ρουκετών ή συμφωνιών που κατέρρευσαν μετά τον πόλεμο
Ως αποτέλεσμα του συνεχιζόμενου πολέμου, η οικονομία του Ισραήλ έχει ήδη χάσει 4,6 δισεκατομμύρια NIS, σύμφωνα με ανάλυση της Ένωσης Κατασκευαστών.
Οι λόγοι για αυτές τις σοβαρές χρηματικές απώλειες περιλαμβάνουν την αποτυχία των εργαζομένων να έρθουν στη δουλειά και τη συνολική μείωση της παραγωγής κατά τη διάρκεια του πολέμου .
Ήδη 1,3 εκατομμύρια εργαζόμενοι δεν έφτασαν στην εργασία τους κατά τη διάρκεια της εβδομάδας της 8ης Οκτωβρίου, συχνά επειδή άτομα έχουν κληθεί σε εφεδρεία.
Στο νότιο Ισραήλ, περίπου το 85% των εργαζομένων δεν παρευρέθηκε στην εργασία, ενώ μειωμένος αριθμός στο εργατικό δυναμικό καταγράφηκε στο 20% σε άλλες περιοχές της χώρας.

Μια οικονομία σε αδιέξοδο

Ο Ron Tomer, πρόεδρος της Ένωσης Κατασκευαστών, έχει πει ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο πόλεμος βλάπτει την οικονομία».
Πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να είμαστε και δυνατοί και ενωμένοι για να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση».
Άλλες σοβαρές ζημιές λόγω των μαχών που προβλέπεται ότι θα επηρεάσουν σοβαρά την οικονομία του Ισραήλ περιλαμβάνουν ζημιές που προκλήθηκαν σε εργοστάσια λόγω απευθείας εκτόξευσης ρουκετών ή συμφωνιών που κατέρρευσαν μετά τον πόλεμο. Αλλά το αποτέλεσμα αυτών θα γίνει πιο σαφές μόλις τελειώσει ο πόλεμος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης