Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα ισραηλινά Leopard βρυχώνται: Βαριά οπλισμένα APC αναπτύσσονται για τη μεταφορά στρατευμάτων - Γάζα ώρα μηδέν

Τα ισραηλινά Leopard βρυχώνται: Βαριά οπλισμένα APC αναπτύσσονται για τη μεταφορά στρατευμάτων - Γάζα ώρα μηδέν
Όταν η Hamas ξεκίνησε για πρώτη φορά μια επίθεση, πολλά τανκς του Ισραηλινού Στρατού καταστράφηκαν και τα πληρώματά τους αιχμαλωτίστηκαν

Καθώς οι φόβοι για μια άνευ προηγουμένου ισραηλινή χερσαία εισβολή στη Γάζα αυξάνονται, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις φέρεται να έχουν αναπτύξει πολλά βαριά τεθωρακισμένα Namer (Leopard) τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (APC) στο Road 232, όλα εξοπλισμένα με Trophy Active Protection Systems, καθιστώντας τα ένα από τα τα πιο προστατευμένα APC στον κόσμο.
Ένα σχετικό βίντεο που δείχνει την κίνηση αυτών των οχημάτων στο μέτωπο της μάχης εμφανίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με σενάρια να αναφέρουν ότι τα οχήματα πιθανότατα θα χρησιμοποιηθούν για να διευκολύνουν τη μετακίνηση των χερσαίων δυνάμεων του Ισραήλ στη Γάζα.
Ο γνωστός δρόμος 232 είναι ένας ισραηλινός αυτοκινητόδρομος που εκτείνεται παράλληλα με την αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας και φαίνεται να έχει εξελιχθεί στο νέο de facto σύνορο μεταξύ εδαφών που ελέγχονται από το Ισραήλ και τη Χαμάς. 
Αρκετοί λογαριασμοί Open-Source Intelligence (OSINT) που παρακολουθούν οπλικά συστήματα σε εμπόλεμες ζώνες δημοσίευσαν βίντεο του Namer APC λέγοντας ότι τα οχήματα «ξεφορτώνονταν» τη νύχτα και αποστέλλονταν στον δρόμο 232 στο νότιο Ισραήλ. 
Το κίνημα των Namer APC, που διαφημίζεται ως «ενίσχυση» ενόψει μιας επικείμενης χερσαίας επιχείρησης, έρχεται μετά από μια εβδομάδα αφότου οι ένοπλοι της Hamas εξαπέλυσαν επίθεση στο Ισραήλ. 
Επιπλέον, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) 
ανακοίνωσαν στις 14 Οκτωβρίου ότι τα στρατεύματά τους ετοιμάζονταν να πραγματοποιήσουν μια ποικιλία επιχειρησιακών επιθετικών μέτρων.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι το προσωπικό του έχει εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα για να αυξήσει την επιχειρησιακή ετοιμότητα για τις επερχόμενες φάσεις του πολέμου, «δίνοντας έμφαση σε σημαντικές χερσαίες επιχειρήσεις». 
Παρά το γεγονός ότι είναι ο πιο ένθερμος σύμμαχος του Ισραήλ, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden προειδοποίησε το Τελ Αβίβ ότι οποιαδήποτε κατοχή της Γάζας θα ήταν "μεγάλο λάθος" σε μια συνέντευξη στο "60 Minutes" του CBS, η οποία μεταδόθηκε στις 15 Οκτωβρίου.
Η Λωρίδα της Γάζας βρίσκεται επί του παρόντος σε ανθρωπιστική κρίση μετά την επίθεση του Ισραήλ στον θύλακα, κήρυξε τον πόλεμο θέτοντας την περιοχή υπό πλήρη πολιορκία.

Ωστόσο, παρά τις προειδοποιήσεις για το αντίθετο, ο IDF έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες τανκς και στρατιωτικά οχήματα κατά μήκος των συνόρων της Γάζας. Αυτό έχει κάνει την κίνηση των τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού Namer προς τα σύνορα πιο ανησυχητική. Όταν η Hamas ξεκίνησε για πρώτη φορά μια επίθεση, πολλά τανκς του Ισραηλινού Στρατού καταστράφηκαν και τα πληρώματά τους αιχμαλωτίστηκαν.
Η Χαμάς κατέλαβε τουλάχιστον ένα Namer APC και μερικά άλλα στρατιωτικά οχήματα καθώς εισήλθαν στο Ισραήλ αφού παραβίασαν τα σύνορα και κατέλαβαν τη βάση του ισραηλινού στρατού στο Nakhal Oz.
Καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για τις χερσαίες επιχειρήσεις εντός της Γάζας, αρκετοί στρατιωτικοί αναλυτές τόνισαν τον ρόλο που θα έπαιζαν τα Namer APCs εάν τα στρατεύματα του Ισραηλινού Στρατού βαδίσουν μέσα στη Γάζα. 
Το Namer, αρχικά βασισμένο στο σασί ενός τανκς των IDF Merkava, προβάλλεται ως το καλύτερο στο οπλοστάσιο του Ισραήλ και αναπτύχθηκε επίσης κατά μήκος της Λωρίδας της Γάζας το 2021.

Τι γνωρίζουμε για το όνομα APC του Ισραήλ;

Το Namer, ένα βαρύ τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού Leopard, υπήρξε σημαντικό στοιχείο του σχεδίου εκσυγχρονισμού των IDF. Με βάρος Που ξεπερνά τους 70 τόνους, το κύριο πλαίσιο μάχης Merkava Mk.4 είναι το θεμέλιο για το σχεδιασμό του Namer.
Αυτή τη στιγμή κατατάσσεται μεταξύ των πιο προστατευμένων APC στον κόσμο και ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γνωρίσματα αυτού του οχήματος είναι ότι παρέχει στους στρατιώτες την ίδια προστασία και κινητικότητα με τα πιο σύγχρονα κύρια άρματα μάχης.
Το ενεργό αμυντικό σύστημα Meil ​​Ruach, συχνά γνωστό ως Trophy και αρθρωτή θωράκιση, είναι εγκατεστημένο στο Namer. Ένα σύστημα ενεργητικής προστασίας χρησιμοποιείται για πρώτη φορά ως βασικό στοιχείο. Επιπλέον, το όχημα είναι εξοπλισμένο με προστασία NBC και εξοπλισμό αυτόματης πυρόσβεσης. Παρέχει ισοδύναμο επίπεδο ασφάλειας με το Merkava Mk.4.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης