Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γεγονός το πρώτο αυτόνομο, ιπτάμενο ταξί - Σε ποια χώρα έλαβε έγκριση

Γεγονός το πρώτο αυτόνομο, ιπτάμενο ταξί - Σε ποια χώρα έλαβε έγκριση
Το πλήρως αυτοματοποιημένο EH216-S χωράει δύο άτομα και έχει αυτονομία 30 χιλιομέτρων
Η EHang ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος της έλαβε έγκριση από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας (CAAC), υποδεικνύοντας την αξιοπλοΐα του μοντέλου και φέρνοντάς το πιο κοντά στην εμπορική λειτουργία.
«Είναι το πρώτο eVTOL («Ηλεκτρικό αεροσκάφος με κάθετη απογείωση και προσγείωση») στον κόσμο που αποκτά τέτοιο πιστοποιητικό, δήλωσε η εταιρεία. «Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας (CAAC) εξέδωσε το τυποποιημένο πιστοποιητικό για το σύστημα μη επανδρωμένων αεροσκαφών EH216-S», ανέφερε το ίδρυμα, σε δήλωση του.
Το έγγραφο αναφέρει ότι το όχημα «ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις αξιοπλοΐας» και «κατέχει τις δυνατότητες ασφάλειας για επανδρωμένες λειτουργίες» με άτομα επί του σκάφους εξήγησε η CAAC. Το πλήρως αυτοματοποιημένο EH216-S χωράει δύο άτομα και έχει αυτονομία 30 χιλιομέτρων.
Η κινεζική εταιρεία λέει ότι ελπίζει να λανσάρει σύντομα ιπτάμενα ταξί με αυτόματο πιλότο. «Ελπίζουμε να γίνουμε οι πρώτο ι(σε σύντομο χρονικό διάστημα) στον κόσμο που θα ξεκινήσει την εμπορική λειτουργία του eVTOL με αυτόματο πιλότο», δήλωσε ο Hu Huazhi, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της EHang.
Θεωρούμενη ως ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στον τομέα της αστικής αεροπορικής κινητικότητας, η κινεζική εταιρεία ιδρύθηκε το 2014 πριν εισαχθεί στο χρηματιστήριο Nasdaq το 2019. Έχει την έδρα της στη μητρόπολη Guangzhou στη νότια Κίνα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης