Τελευταία Νέα
Διεθνή

Όρκοι… Orban σε Putin: Η Ουγγαρία ποτέ δεν θέλησε να αντιταχθεί στη Ρωσία

Όρκοι… Orban σε Putin: Η Ουγγαρία ποτέ δεν θέλησε να αντιταχθεί στη Ρωσία
Οι σχέσεις μας με πολλές ευρωπαϊκές χώρες διατηρούνται, μια από αυτές είναι η Ουγγαρία είπε ο Vladimir Putin
Η Ουγγαρία ποτέ δεν θέλησε να αντιταχθεί στη Ρωσία είπε ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Victor Orban απευθυνόμενος στο Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin κατά τη συνάντηση τους στο Πεκίνο στο περιθώριο του διεθνούς φόρουμ για την Πρωτοβουλία «Μία ζώνη, ένας δρόμος».
«Η Ουγγαρία ποτέ δεν θέλησε να αντιταχθεί στη Ρωσία αλλά αντιθέτως στόχος της ήταν πάντα να δημιουργήσει και να επεκτείνει του στενούς δεσμούς μαζί της» υποστήριξε ο Orban, αναφέροντας πως η Ουγγαρία προσπαθεί να διασώσει τις διμερείς σχέσεις εν μέσω ευρύτερων διεθνών εντάσεων.
Μάλιστα ο Orban φέρεται να δήλωσε πως είναι κρίσιμο για την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ουγγαρίας, να τερματιστούν οι κυρώσεις στη Ρωσία και η σύγκρουση στην Ουκρανία και να παύσει η ροή των προσφύγων.
Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε πως ο κύκλος εργασιών μεταξύ των δύο κρατών έχει μειωθεί κατά 35% τους πρώτους επτά μήνες του 2023, αναφέροντας πως πρέπει να «σκεφτούμε πως μπορεί να αλλάξει αυτή η τάση».
«Παρά το γεγονός ότι στις σημερινές γεωπολιτικές συνθήκες οι ευκαιρίες για τη διατήρηση επαφών και την ανάπτυξη σχέσεων είναι πολύ περιορισμένες, ωστόσο, δημιουργεί μόνο ικανοποίηση ότι οι σχέσεις μας με πολλές ευρωπαϊκές χώρες διατηρούνται και αναπτύσσονται.
Μια από αυτές τις χώρες είναι η Ουγγαρία» είπε ο Ρώσος πρόεδρος.
Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι αποστολές αερίου και πετρελαίου καθώς και θέματα πυρηνικής ενέργειας με τον Orban να ευχαριστεί τις ρωσικές εταιρείες Rosatom και Gazprom για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης