Τελευταία Νέα
Διεθνή

ZEW (Γερμανία): Βελτιώνεται το οικονομικό κλίμα - Εκτιμήσεις για περαιτέρω μείωση του πληθωρισμού

ZEW (Γερμανία): Βελτιώνεται το οικονομικό κλίμα - Εκτιμήσεις για περαιτέρω μείωση του πληθωρισμού
Παράγοντες όπως η σύγκρουση Ισραήλ με Hamas είχαν μόνο περιορισμένο αντίκτυπο στις συνολικά πιο αισιόδοξες προοπτικές για τη Γερμανία
Σημαντική βελτίωση παρουσιάζει το οικονομικό κλίμα στη Γερμανία, σύμφωνα με το ινστιτούτο οικονομικών ερευνών ZEW, καθώς οι ειδικοί της αγοράς αναμένουν περαιτέρω μείωση του πληθωρισμού.
Ειδικότερα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος του ινστιτούτου αυξήθηκε στις -1,1 μονάδες από -11,4 μονάδες τον Σεπτέμβριο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν υποδείξει για τον Οκτώβριο μια μέτρηση της τάξης των -9,3 μονάδων.
«Φαίνεται ότι έχουμε περάσει το χαμηλότερο σημείο», δήλωσε ο πρόεδρος του ZEW, Achim Wambach.
Με τα ποσοστά πληθωρισμού να αναμένεται να μειωθούν περαιτέρω, τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων ανέμεναν σταθερά βραχυπρόθεσμα επιτόκια στην ευρωζώνηη, σύμφωνα με την έρευνα.
Παράγοντες όπως η σύγκρουση Ισραήλ με Hamas -που αναφέρθηκαν από ορισμένους ερωτηθέντες ως λόγος για την αναθεώρηση των προβλέψεών τους για την ανάπτυξη προς τα κάτω- είχαν μόνο περιορισμένο αντίκτυπο στις συνολικά πιο αισιόδοξες προοπτικές, δήλωσε ο Wambach.
Η αξιολόγηση της οικονομικής κατάστασης στη Γερμανία έχει σταθεροποιηθεί, μειούμενη μόνο κατά 0,5 μονάδες στις μείον 79,9 μονάδες, ανέφερε το ινστιτούτο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης