Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απολύθηκε από τη Citibank για... 2 σάντουιτς, έχασε και τη δίκη για παράνομη απόλυση

Απολύθηκε από τη Citibank για... 2 σάντουιτς, έχασε και τη δίκη για παράνομη απόλυση
Οι βρετανικές δικαστικές αρχές έκριναν ότι η τράπεζα είχε το δικαίωμα να απολύσει τον Szabolcs Fekete επειδή είπε ψέματα ότι είχε καταναλώσει δύο σάντουιτς, δύο καφέδες και δύο πιάτα ζυμαρικών
Σάλος έχει προκληθεί στις τάξεις των χρηματοοικονομικών αναλυτών στο Λονδίνο, καθώς ένας οικονομικός αναλυτής που απολύθηκε από τη Citibank αφού διεκδίκησε ένα μεσημεριανό γεύμα δύο σάντουιτς για έξοδα έχασε τη δικαστική μάχη για παράνομη απόλυση.
Οι βρετανικές δικαστικές αρχές έκριναν ότι η τράπεζα είχε το δικαίωμα να απολύσει τον Szabolcs Fekete επειδή είπε ψέματα ότι είχε καταναλώσει δύο σάντουιτς, δύο καφέδες και δύο πιάτα ζυμαρικών κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού εργασίας, ενώ τα είχε μοιραστεί πραγματικά με τον σύντροφό του.
Ο Fekete, ειδικός στο οικονομικό έγκλημα που εργαζόταν στο Λονδίνο, μήνυσε την τράπεζα για άδικη απόλυση.
Όταν η εταιρεία ρώτησε τα έξοδά του για ένα επαγγελματικό ταξίδι του Ιουλίου 2022 στο Άμστερνταμ, ο Fekete έστειλε email: «Ήμουν στο επαγγελματικό ταξίδι μόνος μου και ότι είχα 2 καφέδες καθώς ήταν πολύ μικροί».
Είπε ότι έφαγε ένα σάντουιτς για μεσημεριανό «και είχε το δεύτερο σάντουιτς το απόγευμα… το οποίο χρησίμευε επίσης ως δείπνο μου».
Ο Fekete σημείωσε ότι τα ποσά ήταν «εντός» του ορίου ημερήσιων εξόδων των 100 ευρώ της τράπεζας και είπε: «Δεν νομίζω ότι πρέπει να δικαιολογήσω τις διατροφικές μου συνήθειες σε αυτόν τον βαθμό».
Αφού η τράπεζα ξεκίνησε έρευνα, ο Fekete παραδέχτηκε ότι ο σύντροφός του, ο οποίος δεν εργαζόταν για τη Citibank, είχε ταξιδέψει μαζί του.
Μετά από μια ακρόαση τον Σεπτέμβριο, η δικαστής Caroline Illing αποφάνθηκε υπέρ του εργοδότη, λέγοντας ότι το θέμα δεν ήταν «τα χρηματικά ποσά», αλλά η αδυναμία του Fekete να «είναι ειλικρινής».
Η δικαστής είπε ότι η Citibank «απαιτεί δέσμευση για ειλικρίνεια από τους υπαλλήλους της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης