Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Χαλαρώνουν οι πετρελαϊκές κυρώσεις στη Βενεζουέλα

ΗΠΑ: Χαλαρώνουν οι πετρελαϊκές κυρώσεις στη Βενεζουέλα
Η συμφωνία δεν περιλαμβάνει σχέδια για το «ξεπάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων της Βενεζουέλας
Σχετικά Άρθρα
Η αμερικανική κυβέρνηση και η κυβέρνηση του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο αναμένεται να ανακοινώσουν μια συμφωνία την Τρίτη 17/10, βάσει της οποίας η Ουάσιγκτον θα «χαλαρώσει» τις κυρώσεις στην πετρελαϊκή βιομηχανία του Καράκας, ταυτόχρονα με το ξεκίνημα της διαδικασίας των προεδρικών εκλογών στη Βενεζουέλα το 2024.
Η Washington Post, επικαλούμενη δύο άτομα με γνώση των συνομιλιών, ανέφερε ότι η ελάφρυνση των κυρώσεων αναμένεται να ανακοινωθεί αφού η κυβέρνηση Μαδούρο υπογράψει τις εκλογικές δεσμεύσεις της σε μια διμερή συνάντηση στα Μπαρμπέιντος.
Οι απεσταλμένοι της Βενεζουέλας και των ΗΠΑ έχουν συναντηθεί πολλές φορές από πέρυσι, σε μια ανανεωμένη προσπάθεια επίλυσης μιας μακροχρόνιας πολιτικής και οικονομικής κρίσης στη Βενεζουέλα, συμπεριλαμβανομένων των συζητήσεων για προεδρικές εκλογές, με την πρόσφατη πρόοδο να δείχνει νέες εξαιρέσεις από τις πετρελαϊκές κυρώσεις, ανέφεραν πηγές στο Reuters.
Ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι η συμφωνία δεν περιλαμβάνει σχέδια για το «ξεπάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων της Βενεζουέλας που βρίσκονται σήμερα στις ΗΠΑ. Εάν υπογραφεί η συμφωνία, η αμερικανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανακοινώσει την άρση ορισμένων κυρώσεων σε βάρος της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης