Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανικές μυστικές υπηρεσίες: Αυτή είναι η «νέα Wagner» του Putin

Βρετανικές μυστικές υπηρεσίες: Αυτή είναι η «νέα Wagner» του Putin
Η Redut ιδρύθηκε το 2008 από τον, ολιγάρχη που συνδέεται με τον Putin, και πρώην πράκτορα της KGB, Gennady Timchenko
Η ρωσική ιδιωτική, στρατιωτική ομάδα Redut στρατολογεί μισθοφόρους, συμπεριλαμβανομένων και πρώην μαχητών της οργάνωσης Wagner, αναφέρει η βρετανική αμυντική υπηρεσία πληροφοριών σε μια ενημέρωση που δόθηκε σήμερα (16/10) στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση, εκτιμάται ότι η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ρωσίας, η GRU, πιθανότατα χρηματοδοτεί και εποπτεύει τις δραστηριότητες της Redut, ενώ αποκαλύπτεται ότι η οργάνωση Redut εμπλέκεται σε μάχες στις περιοχές του Κιέβου, του Donetsk, του Kharkiv και της Luhansk, ήδη από το Φεβρουάριο του 2022, ήτοι από το ξέσπασμα της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
«Είναι μια ρεαλιστική πιθανότητα η πρακτική του ρωσικού υπουργείου Άμυνας να στρατολογεί μέσω "εθελοντικών μονάδων", να στοχεύει και στην ενίσχυση της επιστράτευσης», εξήγησαν σχετικά οι βρετανοί αξιωματούχοι υπηρεσιών.
Σημείωνεται πως η Redut ιδρύθηκε το 2008 από τον, ολιγάρχη που συνδέεται με τον Putin, και πρώην πράκτορα της KGB, Gennady Timchenko για να προστατεύσει την αυτοκρατορία του φυσικού αερίου του, σύμφωνα με έναν πρώην ανώτερο αξιωματικό του ρωσικού στρατού.
Η μισθοφορική ομάδα, η οποία «πολύ πιθανόν» μετράει περισσότερους από 7.000 άνδρες -σύμφωνα πάντα με την έκθεση των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών- αναδείχθηκε ως κυρίαρχη μετά την αποτυχημένη ανταρσία του αρχηγού της Wagner, Yevgeny Prigozhin, τον Ιούνιο κατά του Putin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης