Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sunak (Mεγάλη Βρετανία): Πρέπει να υποστηρίξουμε τον παλαιστινιακό λαό, είναι και αυτός θύμα της Hamas

Sunak (Mεγάλη Βρετανία): Πρέπει να υποστηρίξουμε τον παλαιστινιακό λαό, είναι και αυτός θύμα της Hamas
«Πογκρόμ οι επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ»
Σχετικά Άρθρα
Ως «πογκρόμ» χαρακτήρισε τις επιθέσεις (7/10) της Χαμάς στο Ισραήλ ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε αύξηση της βρετανικής ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστινίους.
Μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων παράλληλα ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε πως τουλάχιστον έξι Βρετανοί υπήκοοι σκοτώθηκαν στις επιθέσεις της παλαιστινιακής ένοπλης οργάνωσης. «Θα έπρεπε να το πούμε με το όνομά του. Ήταν ένα πογκρόμ», είπε ο Σούνακ για τις επιθέσεις της Χαμάς.
«Ο φρικτός χαρακτήρας αυτών των επιθέσεων σημαίνει ότι είναι δύσκολο να ταυτοποιηθούν πολλοί από τους νεκρούς, αλλά με βαριά καρδιά αναφέρω στη Βουλή (των Κοινοτήτων) ότι τουλάχιστον έξι Βρετανοί πολίτες σκοτώθηκαν, άλλοι δέκα αγνοούνται, και υπάρχουν φόβοι ότι ορισμένοι από αυτούς είναι νεκροί», τόνισε.
Επιπλέον ανέφερε πως η βρετανική κυβέρνηση αυξάνει το ύψος της ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό λαό κατά το ένα τρίτο με 10 εκατ. λίρες (11,5 εκατ. ευρώ).
«Αυξάνουμε τη βοήθειά μας κατά ένα τρίτο με επιπλέον υποστήριξη 10 εκατομμυρίων λιρών. Μια οξεία ανθρωπιστική κρίση εξελίσσεται στην οποία πρέπει να ανταποκριθούμε», είπε ο Σούνακ στη Βουλή. «Πρέπει να υποστηρίξουμε τον παλαιστινιακό λαό γιατί και αυτός είναι θύμα της Χαμάς».

Επικοινωνία με Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε στον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ ότι η διεθνής κοινότητα και ιδιαίτερα χώρες της Δύσης καλούνται να λάβουν αποτελεσματικές πρωτοβουλίες κατά των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε η τουρκική προεδρία, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών.
Και οι δύο ηγέτες συζήτησαν τρόπους για την εδραίωση της ειρήνης στην περιοχή και επείγοντα μέτρα για την επίλυση της σοβαρής ανθρωπιστικής κρίσης.
Ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε τη σημασία της υπενθύμισης και της εκπλήρωσης των υποσχέσεων που έχουν δοθεί τα τελευταία χρόνια στην Παλαιστίνη, αντί να πραγματοποιούνται προκλητικές ενέργειες που βαθαίνουν την κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης