Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yellen: Οι ΗΠΑ μπορούν να αντέξουν οικονομικά τους πολέμους σε Ουκρανία και Γάζα

Yellen: Οι ΗΠΑ μπορούν να αντέξουν οικονομικά τους πολέμους σε Ουκρανία και Γάζα
Συνεχίζει να τα βλέπει όλα καλά η Αμερικανίδα ΥΠΟΙΚ
Σχετικά Άρθρα
Ηνωμένες Πολιτείες και Δύση μπορούν να αντέξουν οικονομικά τους πολέμους σε Γάζα και Ουκρανία, απάντησε σε σχετικά ερώτηση η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Janet Yellen, ενώ, παράλληλα, τόνισε πως είναι πολύ νωρίς για εικασίες σχετικά με τις οικονομικές συνέπειες της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης.
«Η Αμερική μπορεί σίγουρα να αντέξει οικονομικά το να σταθεί στο πλευρό του Ισραήλ και να υποστηρίξει τις στρατιωτικές ανάγκες του και μπορούμε επίσης και πρέπει να υποστηρίξουμε την Ουκρανία στον αγώνα της κατά της Ρωσίας. «Πρέπει να βρούμε κεφάλαια, τόσο για το Ισραήλ όσο και για την Ουκρανία. Αυτή είναι μια προτεραιότητα»», είπε στο Sky News, συμπληρώνοντας πως ο αντίκτυπος θα εξαρτηθεί από το κατά πόσον η σύγκρουση θα επεκταθεί στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.
«Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ. Η Αμερική έχει επίσης ξεκαθαρίσει στο Ισραήλ ότι έχουν το δικαίωμα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Αλλά είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να σώσουμε τη ζωή αθώων αμάχων στο μέγιστο βαθμό δυνατόν», πρόσθεσε.
Σε ό,τι αφορά στον πληθωρισμό, διαπίστωσε μία μεγάλη χαλάρωση, ωστόσο κάλεσε τους Ρεπουμπλικάνους να καλύψουν το κενό που άφησε η απομάκρυνση από το αξίωμα του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι, προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη οικονομική στήριξη. «Είναι πραγματικά στο χέρι του Σώματος να βρει, να ορίσει έναν πρόεδρο και να μας βάλει σε μια θέση όπου μπορεί να ψηφιστεί νομοθεσία».

Συνάντηση με τον επικεφαλής του Eurogroup

Την αταλάντευτη στήριξη τους στην Ουκρανία επανέλαβαν ο επικεφαλής του Eurogroup, Pascal Donohoe και η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά την συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο.
Ο πρόεδρος του Eurogroup ξεκίνησε την ομιλία του καταδικάζοντας "τις φρικιαστικές επιθέσεις στο Ισραήλ" και πρόσθεσε: "η συζήτησή μας σήμερα επικεντρώθηκε στις οικονομικές προοπτικές και τις προκλήσεις για τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον που αλλάζει γρήγορα. Σε αυτό το υπόβαθρο και εξετάζοντας τις διαφορετικές αλληλένδετες οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, είμαστε αποφασισμένοι και είμαστε βέβαιοι ότι θα περάσουμε μαζί αυτή την καταιγίδα", ανέφερε ο επικεφαλής του Eurogroup.
Για την Ουκρανία ο Donohoe ανέφερε ότι "συμφωνήσαμε πως θα συνεχίσουμε να συντονίζουμε στενά τις προσπάθειές μας. Στεκόμαστε ενωμένοι στην υποστήριξή μας στην Ουκρανία απέναντι στην απρόκλητη και αδικαιολόγητη επιθετικότητα της Ρωσίας και την παράνομη προσάρτηση ουκρανικών εδαφών.
Σήμερα, λοιπόν, επαναλάβαμε την αποφασιστικότητά μας, την κοινή μας δέσμευση να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τους φίλους μας, με τους εταίρους μας στις ΗΠΑ για να αντιμετωπίσουμε μαζί τις αλληλένδετες βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προκλήσεις, αλλά και να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις ευκαιρίες που έχουμε επιδιώκουν μαζί".
"Επαναβεβαιώνουμε σήμερα ότι ο συνασπισμός μας θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία για όσο διάστημα χρειαστεί. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να διακοπεί η υποστήριξή μας προς την Ουκρανία", είπε η κ. Yellen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης