Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη WSJ: Σε επιφυλακή 2.000 επίλεκτοι Αμερικανοί στρατιώτες για ανάπτυξη στο Ισραήλ

Αποκάλυψη WSJ: Σε επιφυλακή 2.000 επίλεκτοι Αμερικανοί στρατιώτες για ανάπτυξη στο Ισραήλ
Θα αναλάβουν συμβουλευτικό ρόλο και θα προσφέρουν ιατρική υποστήριξη στους Ισραηλινούς ομολόγους τους, μεταξύ άλλων καθηκόντων
Επικαλούμενη ανώνυμους αξιωματούχους από το Πεντάγωνο, η Wall Street Journal ανέφερε ότι ο αμερικανικός στρατός έχει θέσει περίπου 2.000 στρατιωτικούς σε επιφυλακή, εφόσον προκύψει η ανάγκη επέμβασης στο Ισραήλ.
Εάν αναπτυχθούν, τα στρατεύματα δεν θα χρησιμοποιηθούν σε καταστάσης μάχης -όπως τουλάχιστον τονίζουν οι πηγές της WSJ-, αλλά θα αναλάβουν συμβουλευτικό ρόλο και θα προσφέρουν ιατρική υποστήριξη στους Ισραηλινούς ομολόγους τους, μεταξύ άλλων καθηκόντων.

WSJ-USAISRAEL.JPG

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση Biden έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν σχεδιάζει να βάλει «αμερικανικές μπότες στο έδαφος της Μέσης Ανατολής», αποκλείοντας έτσι το ενδεχόμενο αποστολής στρατιωτευμάτων.
«Αυτό που κάναμε είναι να στείλουμε εμπειρογνώμονες από όλη την κυβέρνησή μας στην περιοχή για να συμβουλευτούν και να συμβουλεύσουν τους Ισραηλινούς ομολόγους τους», είχε δηλώσει στο MSNBC ο Κύριος Αναπληρωτής Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Jon Finer την περασμένη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης