Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λετονία: Κλείνει συνοριακά περάσματα με τη Ρωσία ως απάντηση στον περιορισμό μετακίνησης Ουκρανών πολιτών

Λετονία: Κλείνει συνοριακά περάσματα με τη Ρωσία ως απάντηση στον περιορισμό μετακίνησης Ουκρανών πολιτών
Πρόκειται για τα σημεία ελέγχου Πέντεντζε και Βιεντούλι
Η Λετονία έκλεισε προσωρινά δύο συνοριακά περάσματα ως απάντηση στην απόφαση της Ρωσίας να περιορίσει την είσοδο Ουκρανών πολιτών στο αεροδρόμιο της Μόσχας και σε ένα από τα περάσματά της με τη Λετονία, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας.
Τα σημεία ελέγχου Πέντεντζε και Βιεντούλι της Λετονίας «έκλεισαν με επιτυχία», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Ρίχαρντς Κοζλόφσκις σε λετονικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο.
Η Ρωσία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι Ουκρανοί πολίτες θα μπορούν να εισέρχονται στο έδαφός της μόνο από δύο συνοριακά περάσματα από σήμερα και συγκεκριμένα απ΄το αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας και το σημείο ελέγχου Βιεντούλι με τη Λετονία.
Η Λετονία, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, είχε δηλώσει τότε ότι θα κλείσει τα σημεία ελέγχου Πέντεντζε και Βιεντούλι.
Σύμφωνα με ανακοίνωση και στα δύο σημεία ελέγχου έχουν τοποθετηθεί τσιμεντόλιθοι και ρολά συρματοπλέγματος.
Υπήρχαν φόβοι ότι θα υπήρχε συνωστισμός Ουκρανών στο πέρασμα Βιεντούλι, οι οποίοι ήλπιζαν να εισέλθουν στη Ρωσία μέσω του τελευταίου χερσαίου συνόρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ήταν ακόμη ανοικτό γι’ αυτούς, με την πλειονότητα αυτών να προσπαθεί να φτάσει στις κατεχόμενες από τη Ρωσία πόλεις καταγωγής τους στην Ουκρανία.
Η Λετονία δήλωσε ότι η Ρωσία προσπαθεί να διαιρέσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και να προκαλέσει εντάσεις στα σύνορά της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης