Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Παρέμβαση Putin για τη Γάζα - Προχωράει εκτάκτως σε επαφές με Abbas, Netanyahu, el-Sisi

Ρωσία: Παρέμβαση Putin για τη Γάζα - Προχωράει εκτάκτως σε επαφές με Abbas, Netanyahu, el-Sisi
Εντείνονται οι διπλωματικές παρεμβάσεις της Ρωσίας στο μέτωπο της Μέσης Ανατολής
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin θα προχωρήσει εκτάκτως σε διπλωματικές επαφές τηλεφωνικώς (16/10), μεταξύ άλλων με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu και τον Παλαιστίνιο ηγέτη Mahmoud Abbas, σε μία απόπειρα αποκλιμάκωσης της κατάστασης στη Μέση Ανατολή, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο βοηθός του Ρώσου προέδρου Yury Ushakov.
«Σήμερα έχουμε, θα μπορούσατε να πείτε, ένα "κύμα ισχύος" με προγραμματισμένες πέντε τηλεφωνικές συνομιλίες. Ο πρόεδρος έχει ήδη μιλήσει με τον πρόεδρο της Συρίας [Bashar al-Assad] και τον πρόεδρο του Ιράν [ΕEbrahim Raisi]"» διευκρίνισε σχετικά ο Ushakov.
«Οι υπόλοιπες σημερινές τηλεφωνικές συνομιλίες περιλαμβάνουν αυτές με τους προέδρους της Αιγύπτου [Abdel Fattah] El-Sisi, της Παλαιστίνης [Mahmoud] Abbas και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό [Benjamin] Netanyahu», πρόσθεσε ο αξιματούχος του Κρεμλίνου.
«Αυτό σημαίνει», εξήγησε ο Ushakov, ότι πριν από την επίσκεψή του στην Κίνα, ο Vladimir Putin «θα έχει συνομιλήσει με όλους τους βασικούς παράγοντες της σύγκρουσης».
Ενώ συμπλήρωσε πως «ο πρόεδρος σίγουρα θα παρουσιάσει τις εκτιμήσεις μας και θα περιγράψει τη στάση μας. Θα ακούσει δηλώσεις για το θέμα από τους συναδέλφους του».
Τέλος, ο βοηθός του Putin έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως το Κρεμλίνο «παρακολουθεί στενά την άνευ προηγουμένου κλιμάκωση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης. Όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη σύγκρουση παραμένουν στο επίκεντρο της προσοχής.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης