Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ισραήλ ρίχνει στη μάχη το υπερσύγχρονο αμυντικό σύστημα λέιζερ «Iron Beam» για την αντιμετώπιση των πυραύλων

Το Ισραήλ ρίχνει στη μάχη το υπερσύγχρονο αμυντικό σύστημα λέιζερ «Iron Beam» για την αντιμετώπιση των πυραύλων
Το σύστημα, που αρχικά αναμενόταν να τεθεί σε λειτουργία σε λίγα χρόνια, θα χρησιμεύσει ως το όπλο μικρού βεληνεκούς του ολοκληρωμένου ισραηλινού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας
Το Ισραήλ επισπεύδει την ανάπτυξη του υπερσύγχρονου συστήματος αεράμυνας κατευθυνόμενης ενέργειας, που ονομάζεται «Iron Beam», ως απάντηση στην κλιμάκωση της σύγκρουσης με την τρομοκρατική ομάδα της Hamas.

Σύμφωνα με τη γερμανική έκθεση Die Welt, το εν λόγω οπλικό σύστημα πρόκειται να αναχαιτίσει πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από τη Hamas από τη Γάζα ή τη σιιτική οργάνωση Hezbollah από τον Λίβανο.
Το σύστημα, που αρχικά αναμενόταν να τεθεί σε λειτουργία σε λίγα χρόνια, θα χρησιμεύσει ως το όπλο μικρού βεληνεκούς του ολοκληρωμένου ισραηλινού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας. 
Το σύστημα μπορεί να αναχαιτίσει εχθρικούς πυραύλους, drones, πυροβολικό, ακόμη και βλήματα όλμων αναφέρουν οι Eurasian Times. 


Το σύστημα Iron Beam προορίζεται να λειτουργεί παράλληλα με το εξαιρετικά αναγνωρισμένο Iron Dome. Το σύστημα λέιζερ έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα του πολυεπίπεδου συστήματος αεράμυνας του Ισραήλ.
Το Iron Beam, γνωστό και ως Magen ή Light Shield, αποκαλύφθηκε δημόσια κατά τη διάρκεια της Αεροπορικής Έκθεσης της Σιγκαπούρης στις 11 Φεβρουαρίου 2014, από τον Rafael Advanced Defense Systems, έναν Ισραηλινό αμυντικό εργολάβο.
Το οπλικό σύστημα αεράμυνας κατευθυνόμενης ενέργειας εξυπηρετεί τον σκοπό της εξουδετέρωσης βλημάτων μικρής εμβέλειας που είναι πολύ κοντά για να αναχαιτίσει αποτελεσματικά το σύστημα Iron Dome.
Η επιχειρησιακή του εμβέλεια εκτείνεται έως και 7 km (4,3 μίλια) και περιλαμβάνει τη δυνατότητα εμπλοκής μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV). Η Rafael Advanced Defense Systems είχε δηλώσει προηγουμένως ότι το υψηλής ενέργειας σύστημα Iron Beam θα ενσωματωθεί στο Iron Dome του Ισραήλ έως το 2025.
F8af21uWsAAQbmZ.jpg


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης