Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Δύση ξεμένει... - Ολοένα και λιγότερα όπλα στην Ουκρανία

Η Δύση ξεμένει... - Ολοένα και λιγότερα όπλα στην Ουκρανία
Δεν είναι θέμα πολιτικής αλλά πραγματικότητας, εξαντλήθηκαν τα αποθέματα λέει Αμερικάνος στρατιωτικός
Η βοήθεια της Δύσης στην Ουκρανία όσον αφορά τον στρατιωτικό εξοπλισμό είναι ολοένα και λιγότερη υποστηρίζει ο πρώην πεζοναύτης των ΗΠΑ, Brian Berletic.
Στο κανάλι The New Atlas στο Youtube ο Berletic επισημαίνει πως αν και η Δύση αναφέρει πως παρέχει ολοένα και περισσότερη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, μεταφέρει μόνο συμβολικές ποσότητες όπλων.
«Πλέον ακούμε ολοένα και λιγότερο για τη μεταφορά στρατιωτικής βοήθειας του ΝΑΤΟ προς την Ουκρανία.
Αυτή η τάση είναι σε εξέλιξη εδώ και αρκετό καιρό.
Δεν είναι θέμα πολιτικής, αλλά πραγματικότητας: τα αποθέματα εξαντλούνται και οι στρατιωτικές δυνάμεις της Δύσης δεν μπορούν να τα αναπληρώσουν» υπογράμμισε ο Berletic.
Μάλιστα ο Αμερικάνος στρατιωτικός ανέφερε ως παράδειγμα το τελευταίο πακέτο βοήθειας από τη Γερμανία, το οποίο περιελάμβανε μόνο 10 άρματα μάχης Leopard1 A5.
«Το άρμα Leopard 1 είναι ο προκάτοχος του Leopard2, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ήδη και δεν έφερε αποτελέσματα κατά την αντεπίθεση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Το Leopard 1 είναι ακόμα πιο παλιό με ελαφριά θωράκιση και μικρό κανόνι.
Δεν καλύπτει τις ανάγκες της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης.
Δέκα τανκ δεν είναι αρκετά», τόνισε ο Berletic, υπογραμμίζοντας πως η στρατιωτική βοήθεια που παρέχεται στην Ουκρανία, δεν είναι ικανή να αλλάξει την πορεία της αντεπίθεσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης