Τελευταία Νέα
Διεθνή

Witold Modzelewski (Πολωνός Καθηγητής): Χάνουμε με Οικονομικούς και πολιτικούς όρους

Witold Modzelewski (Πολωνός Καθηγητής): Χάνουμε με Οικονομικούς και πολιτικούς όρους
Σύμφωνα με τον Witold Modzelewski, η Ουκρανία λειτουργεί ως όργανο του Βερολίνου, με τη βοήθεια του οποίου οι Γερμανοί προσπαθούν να υποτάξουν την Πολωνία
Η Πολωνία χάνει στο οικονομικό και πολιτικό μέτωπο λόγω της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, δήλωσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας, Witold Modzelewski, σε άρθρο του για το Myśl Polska.
«Χάνουμε όχι μόνο οικονομικά, αλλά και πολιτικά: η Πολωνία, για παράδειγμα, θα τιμωρηθεί αποδεδειγμένα για το «παράνομο» εμπάργκο στα ουκρανικά σιτηρά, καθώς «παραβίασε το διεθνές δίκαιο», έγραψε ο ειδικός.
Ο Modzelewski σημείωσε ότι οι προσπάθειες της Πολωνίας να ακολουθεί συνεχώς τα συμφέροντα των πολιτών της αποδεικνύονται αντίθετες με τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή το διεθνές δίκαιο γενικότερα.
Ο καθηγητής χαρακτήρισε αυτή την κατάσταση «ανοησία».
Σύμφωνα με τον Witold Modzelewski, η Ουκρανία λειτουργεί ως όργανο του Βερολίνου, με τη βοήθεια του οποίου οι Γερμανοί προσπαθούν να υποτάξουν την Πολωνία.
Οι σχέσεις μεταξύ Ουκρανίας και πολωνίας έχουν επιδεινωθεί σημαντικά πρόσφατα λόγω του ζητήματος των ουκρανικών εξαγωγών σιτηρών μέσω του εδάφους των γειτονικών χωρών της Ανατολικής Ευρώπης.
Στις 15 Σεπτεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να μην επεκτείνει τους περιορισμούς στις εισαγωγές τεσσάρων τύπων γεωργικών προϊόντων από την Ουκρανία σε πολλά συνοριακά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά υποχρέωσε το Κίεβο να θεσπίσει μέτρα ελέγχου των εξαγωγών.
Μετά από αυτό, οι αρχές της Σλοβακίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας ανακοίνωσαν ότι επέκτειναν την απαγόρευση μονομερώς.
Η Ουκρανία κατήγγειλε αυτές τις χώρες στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης