Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Η επιρροή του Trump στο αμερικανικό Κογκρέσο θα μπορούσε να αφήσει την Ουκρανία χωρίς χρήματα

Guardian: Η επιρροή του Trump στο αμερικανικό Κογκρέσο θα μπορούσε να αφήσει την Ουκρανία χωρίς χρήματα
"Το ρολόι χτυπά. Η Ουκρανία δεν θα είναι σε θέση να συνεχίσει τον αγώνα της επ' αόριστον χωρίς πρόσθετη βοήθεια" σημειώνει η βρετανική εφημερίδα Guardian
Η ιδεολογική επιρροή του Trump έχει οδηγήσει πολλούς Ρεπουμπλικάνους της Βουλής να αντιταχθούν σθεναρά στη βοήθεια προς την Ουκρανία, η οποία θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για τους Ουκρανούς, ανέφερε η βρετανική εφημερίδα Guardian.
«Καθώς η ιδεολογία «Πρώτα η Αμερική» του Trump κερδίζει έδαφος στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, οι αντι-ουκρανικές απόψεις έχουν εξαπλωθεί σε όλο το εκλογικό σώμα και έχουν διεισδύσει τώρα στο Κογκρέσο», τόνισε ο Guardian.
Ο Guardian σημειώνει ότι οι περισσότεροι Ρεπουμπλικάνοι στην Βουλή συνεχίζουν να αντιλαμβάνονται τη βοήθεια προς την Ουκρανία «με σκεπτικισμό ή ακόμη και εντελώς εχθρικά».
Ο Guardian σημείωσε ότι η αντι-ουκρανική θέση των Ρεπουμπλικανών εμποδίζει τη Βουλή των Αντιπροσώπων να επιλέξει νέο πρόεδρο μετά την αναγκαστική παραίτηση του Προέδρου της Βουλής.
«Το ρολόι χτυπά.
Η Ουκρανία δεν θα είναι σε θέση να συνεχίσει τον αγώνα της επ' αόριστον χωρίς πρόσθετη βοήθεια.
Μια παρατεταμένη καθυστέρηση θα μπορούσε να βλάψει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις…
Η πλειοψηφία των μελών της Βουλής ψήφισε υπέρ της απομάκρυνσης του προέδρου Kevin McCarthy από τα καθήκοντά του.
Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα πρότεινε τον Jim Jordan, που θεωρείται ένας από τους στενότερους υποστηρικτές του Trump στο Καπιτώλιο, στη θέση του προέδρου της Βουλής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης