Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολωνία – βουλευτικές εκλογές: Ακόμη μία νίκη για εθνικό κόμμα – Πρώτο το «Νόμος και Δικαιοσύνη» με 36%

Πολωνία – βουλευτικές εκλογές: Ακόμη μία νίκη για εθνικό κόμμα – Πρώτο το  «Νόμος και Δικαιοσύνη» με 36%
Το κόμμα «Νόμος και Δικαιοσύνη» (PiS) της Πολωνίας του Jaroslaw Kaczynski να κερδίζει 36,8% στις βουλευτικές εκλογές της χώρας
Μία ακόμη επιτυχία για τα εθνικά κόμματα στην Ευρώπη με το κυβερνόν κόμμα «Νόμος και Δικαιοσύνη» (PiS) της Πολωνίας του Jaroslaw Kaczynski να κερδίζει 36,8% στις βουλευτικές εκλογές της χώρας που διεξήχθησαν την Κυριακή (15/10/2023) , σύμφωνα με exit poll που δημοσιεύτηκε από την πολωνική τηλεόραση.
Πέντε πολιτικές δυνάμεις θα εκπροσωπηθούν στη Βουλή της Πολωνίας.
Δεύτερο αναδείχθηκε το αντιπολιτευόμενο κόμμα του Πολιτικού Συνασπισμού με το 31,6% των ψήφων.
Το κεντρώο μπλοκ «Τρίτος Δρόμος» καταλαμβάνει την τρίτη θέση με 13% των ψήφων ενώ οι «Αριστεροί» συγκεντρώνουν το 8,6% των ψήφων.
Ο συνασπισμός εθνικιστών και ευρωσκεπτικιστών «Συνομοσπονδία» λαμβάνει το 6,2% των ψήφων.

Αγώνας δρόμου για κυβέρνηση

Ο επικεφαλής της πολωνικής αντιπολίτευσης, Donald Tusk μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των exit poll, δήλωσε ότι είναι σίγουρος για τη νίκη στις βουλευτικές εκλογές, ενώ ο επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη, δήλωσε ότι δεν είναι .
«Το ερώτημα είναι αν θα είναι δυνατό να μετατρέψουμε αυτή την επιτυχία σε μία επόμενη θητεία μας στην εξουσία. Δεν το γνωρίζουμε ακόμη», δήλωσε ο ηγέτης του PiS.
Το εθνικό κόμμα PiS βρίσκεται στην εξουσία στην Πολωνία από το 2015, νικώντας τον δεξιό φιλελεύθερο συνασπισμό της Πλατφόρμας Πολιτών και του Πολωνικού Αγροτικού Κόμματος στις εκλογές.
Η Κρατική Εκλογική Επιτροπή σχεδιάζει να ανακοινώσει το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών την Τρίτη (17/10).

polish.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης