Τελευταία Νέα
Διεθνή

El-Sisi (Αίγυπτος): Η απάντηση του Ισραήλ δεν αφορά αυτοάμυνα αλλά συλλογική τιμωρία 2,3 εκατ. ανθρώπων στη Γάζα

El-Sisi (Αίγυπτος): Η απάντηση του Ισραήλ δεν αφορά αυτοάμυνα αλλά συλλογική τιμωρία 2,3 εκατ. ανθρώπων στη Γάζα
Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου σημείωσε ότι «επαναλαμβανόμενοι γύροι κλιμάκωσης στη Λωρίδα της Γάζας είχαν ως αποτέλεσμα 12.500 νεκρούς Παλαιστίνιους».
Η απάντηση του Ισραήλ στις ενέργειες της Hamas υπερβαίνει το δικαίωμά του για αυτοάμυνα και ισοδυναμεί με συλλογική τιμωρία, δήλωσε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Abdel Fattah El-Sisi κατά τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken στο Κάιρο την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023.
«Η αντίδραση ξεπέρασε το δικαίωμα στην αυτοάμυνα, μετατράπηκε σε συλλογική τιμωρία για 2,3 εκατομμύρια ανθρώπους στη Γάζα», είπε ο πρόεδρος, σύμφωνα με την Al Arabiya.
Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να απλοποιηθεί η παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, προσθέτοντας ότι «μια καθυστέρηση στην επίλυση του παλαιστινιακού ζητήματος θα οδηγήσει σε αυξανόμενο αριθμό θυμάτων».
Ο Πρόεδρος της Αιγυπτου σημείωσε ότι «επαναλαμβανόμενοι γύροι κλιμάκωσης στη Λωρίδα της Γάζας είχαν ως αποτέλεσμα 12.500 νεκρούς Παλαιστίνιους».
Διαβεβαίωσε τον Blinken ότι η Αίγυπτος «καταβάλλει προσπάθειες για να περιορίσει την κατάσταση στη Γάζα και να διασφαλίσει ότι οι άλλες πλευρές δεν θα συμμετάσχουν στη σύγκρουση».
Με τη σειρά του, ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι είναι απαραίτητο να συνεργαστούμε για να ξεπεράσουμε την τρέχουσα κρίση. Υπογράμμισε ότι οι Παλαιστίνιοι πρέπει να εφαρμόσουν τα δικαιώματά τους, αλλά όχι σύμφωνα με την προσέγγιση της Hamas.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ έφτασε στο Κάιρο στο πλαίσιο του ταξιδιού του στη Μέση Ανατολή.
Εν μέσω της παλαιστινιο-ισραηλινής κλιμάκωσης, αναχώρησε για ένα ταξίδι που καλύπτει σχεδόν όλους τους βασικούς περιφερειακούς παράγοντες και έχει ήδη επισκεφθεί το Ισραήλ, την Ιορδανία, το Κατάρ, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία.
Τη Δευτέρα (16/10) αναμένεται να επιστρέψει στο Ισραήλ για περαιτέρω διαβουλεύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης