Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Η Ρωσία στις σχέσεις της με τη Δύση θέλει ειρήνη, αλλά προετοιμάζεται για πόλεμο - Απέτυχε πλήρως η ουκρανική αντεπίθεση

Putin: Η Ρωσία στις σχέσεις της με τη Δύση θέλει ειρήνη, αλλά προετοιμάζεται για πόλεμο - Απέτυχε πλήρως η ουκρανική αντεπίθεση
Κανείς που έχει σώας τας φρένας δεν πρέπει να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός πυρηνικού πολέμου, υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος
Σχετικά Άρθρα
Η επιβεβαίωση του ναυαγίου της ουκρανικής αντεπίθεσης έγινε με τον πλέον επίσημο τρόπο, την Κυριακή 15/10, δια στόματος του Ρώσου πρόεδρου Vladimir Putin, που σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση Rossiya 1 δήλωσε ότι οι δυνάμεις της Ρωσίας βελτίωσαν πρόσφατα τις θέσεις τους στις πρώτες γραμμές στην ανατολική και βορειοανατολική Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών γύρω από τη Zaporizhzhia, την Avdiivka και το Kupyansk.
Ο Ρώσος ηγέτης είπε ότι τα στρατεύματα του Κρεμλίνου εφαρμόζουν μια τακτική που ονόμασε «ενεργητική άμυνα» και γνωρίζουν ότι η Ουκρανία προετοιμάζει νέες επιθέσεις.
Η πολύμηνη αντεπίθεση του Κιέβου με στόχο την απώθηση των ρωσικών δυνάμεων έχει «αποτύχει εντελώς», πρόσθεσε ο Vladimir Putin.
Στη συνέχεια, ο Vladimir Putin ευχαρίστησε τους Ρώσους μαχητές στην περιοχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης για το θάρρος και τον ηρωισμό τους.
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις ένοπλες δυνάμεις, την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, αλλά πάνω απ' όλα τους στρατιώτες μας στην πρώτη γραμμή για το θάρρος και τον ηρωισμό τους», ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος.

Δεν ξεκίνησε η Ρωσία τον πόλεμο στην Ουκρανία - Παρενέβη για να τερματίσει έναν πόλεμο που ξεκίνησε το 2014

Συνεχίζοντας ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας δεν ξεκίνησε τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά ότι στοχεύει να σταματήσει έναν πόλεμο που ξεκίνησε εκεί το 2014.
«Να υπενθυμίσω ότι η ουκρανική κρίση ξεκίνησε το 2014, όταν οργανώθηκε πραξικόπημα και στη συνέχεια εξαπολύθηκε πόλεμος - οι μάχες στη νοτιοανατολική Ουκρανία. Από εκεί ξεκίνησαν όλα. Η ειδική στρατιωτική μας επιχείρηση δεν είναι η αρχή του πολέμου, αλλά μια απόπειρα να σταματήσει τον πόλεμο», είπε.
Σύμφωνα με τον Putin, ο λόγος της σύγκρουσης στην Ουκρανία έγκειται στο ότι μια μικρή ομάδα χωρών δεν θέλει να αποχωριστεί τη φθίνουσα ηγεμονική της θέση και για το σκοπό αυτό, προκαλεί καταστάσεις κρίσης σε διάφορες περιοχές του κόσμου, υποδαυλίζοντας ενεργά παλιές και νέες εστίες συγκρούσεων.
«Με τον ίδιο τρόπο, προσπαθούν επίμονα να υπονομεύσουν τις φιλικές σχέσεις της Ρωσίας με τους συμμάχους της με την ευρεία έννοια της λέξης και τους εταίρους, και όπως γνωρίζουμε, χρησιμοποιούνται όλα τα μέσα και οι απειλές, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης εξτρεμιστικών και εθνικιστικών κινημάτων» είπε ο πρόεδρος Putin.


Η Ρωσία στις σχέσεις με τη Δύση προετοιμάζεται για πόλεμο, αλλά θέλει ειρήνη

Κληθείς να σχολιάσει τη σύσταση της Επιτροπής του αμερικανικού Κογκρέσου που κάλεσε την κυβέρνηση Biden να προετοιμαστεί για έναν ταυτόχρονο πόλεμο τόσο με τη Ρωσία όσο και με την Κίνα, λαμβάνοντας υπόψη και την επιλογή μιας πυρηνικής αντιπαράθεσης, ο Vladimir Putin σημείωσε ότι η Ρωσία στις σχέσεις της με τη Δύση ακολουθεί την παλιά παροιμία που λέει «αν θέλεις ειρήνη να προετοιμάζεσαι για πόλεμο».
«Δεν νομίζω ότι αυτές είναι υγιείς σκέψεις που έρχονται στο μυαλό ανθρώπων που έχουν σώας τα φρένας, γιατί για να πούμε ότι οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για πόλεμο με τη Ρωσία, καλά... Όλοι ετοιμαζόμαστε για πόλεμο γιατί ακολουθούμε τη γνωστή παλιά αρχή: Εάν θέλετε ειρήνη, προετοιμαστείτε για πόλεμο. Αλλά ενεργούμε με την υπόθεση ότι θέλουμε ειρήνη», δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος.
«Αν όμως ορισμένοι θέλουν να πάνε σε πόλεμο με τη Ρωσία, τότε θα πρόκειται για έναν τελείως διαφορετικό πόλεμο, όχι κάτι σαν τη διεξαγωγή ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», είπε ο Putin.
«Κανείς που έχει σώας τας φρένας δεν πρέπει να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός πυρηνικού πολέμου», υπογράμμισε ο Putin.
«Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο συνέχισε, εάν πρόκειται για την πιθανότητα ενός παράλληλου πολέμου τόσο με τη Ρωσία όσο και με την Κίνα ταυτόχρονα».
«Είναι ανοησία, φυσικά. Δεν νομίζω ότι είναι καθόλου σοβαρό. Νομίζω ότι απλώς τρομάζουν ο ένας τον άλλο», είπε ο πρόεδρος.

Η Ρωσία και η Κίνα δεν επιδιώκουν τη δημιουργία στρατιωτικής συμμαχίας

Ο Vladimir Putin πρόσθεσε επίσης πως η Ρωσία και η Κίνα δεν επιδιώκουν να δημιουργήσουν μια στρατιωτική ή πολιτική συμμαχία, σε αντίθεση με αυτό που κάνουν οι δυτικές χώρες.
Είναι οι δυτικές χώρες, αντίθετα, που  αναγκάζουν τους συμμάχους τους να χαλάσουν τις σχέσεις με τη Μόσχα και το Πεκίνο
«Το έχουμε πει ήδη πολλές φορές: Δεν επιδιώκουμε να ενωθούμε σε κάποιο είδος στρατιωτικής ή πολιτικής συμμαχίας, αλλά οι Αμερικανοί κάνουν ακριβώς αυτό. Επιπλέον, αναγκάζουν τους συμμάχους τους να υποβαθμίσουν τις σχέσεις με τη Ρωσία και την Κίνα»

Σχηματίζεται ο πολυπολικός κόσμος

Ο Putin πρόσθεσε ότι όλες οι χώρες μέλη των BRICS στοχεύουν και εργάζονται για έναν πολυπολικό κόσμο, καθώς δεν θέλουν να είναι δεύτερος μετά από κάποιο άλλο κράτος.
«Όλοι όσοι εντάχθηκαν στους BRICS υποστηρίζουν την ιδέα της οικοδόμησης ενός πολυπολικού κόσμου. Κανείς δεν θέλει να είναι δεύτερος και να υπόκειται σε κάποιο είδος κυρίαρχου. Όλοι θέλουν ίσες σχέσεις», είπε.
Η αυξανόμενη ισχύς πολλών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Κίνας, βοηθά στην ανάπτυξη ενός πολυπολικού κόσμου, δήλωσε ο πρόεδρος Vladimir Putin.
«Ο πολυπολικός κόσμος δημιουργείται μόνος του, ως τετελεσμένο γεγονός. Και αυτό συμβαίνει λόγω του αυξανόμενου δυναμικού πολλών χωρών, συμπεριλαμβανομένου - εξίσου - του αυξανόμενου δυναμικού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.
«Η Ινδία αναπτύσσεται στην Ασία, η Ινδονησία και πολλά άλλα κράτη αναπτύσσονται», συνέχισε ο Putin.
«Στη Λατινική Αμερική, η Βραζιλία αναπτύσσεται. Η Ρωσία ορθώνεται ξανά στα πόδια της και δυναμώνει. Και επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά: Αυτή είναι μια εκδήλωση της αντικειμενικής διαδικασίας για το πώς αναδύεται ένας πολυπολικός κόσμος».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης