Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hamas: Επίθεση με βροχή από ρουκέτες σε Τελ Αβίβ και Ashkelon – Σαρωτικό χτύπημα με όλμους στο κιμπούτς Nirim

Hamas: Επίθεση με βροχή από ρουκέτες σε Τελ Αβίβ και Ashkelon – Σαρωτικό χτύπημα με όλμους στο κιμπούτς Nirim
Oι μαχητές της εξαπέλυσαν επίθεση με ρουκέτες στην Ashkelon και βομβάρδισαν με όλμους το συνοριακό κιμπούτς Nirim
Σχετικά Άρθρα
Η στρατιωτική πτέρυγα της Hamas, οι Ταξιαρχίες Izz al-Din al-Qassam, εξαπέλυσε επίθεση με ρουκέτες στο Τελ Αβίβ.
«Η επίθεση με ρουκέτες πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ ως απάντηση στα τελεσίγραφα για απομάκρυνση των Παλαιστινίων από τη βόρεια Γάζα και επίθεση εναντίον αμάχων», ανέφερε η οργάνωση σε ανακοίνωσή της.
Επιπλέον, οι μαχητές της εξαπέλυσαν επίθεση με ρουκέτες στην Ashkelon και βομβάρδισαν με όλμους το συνοριακό κιμπούτς Nirim.
Οι εντάσεις ξέσπασαν ξανά στη Μέση Ανατολή στις 7 Οκτωβρίου όταν μαχητές του ριζοσπαστικού παλαιστινιακού κινήματος της Hamas πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική επίθεση στο ισραηλινό έδαφος από τη Λωρίδα της Γάζας.
Η Hamas περιέγραψε την επίθεσή της ως απάντηση στις επιθετικές ενέργειες των ισραηλινών αρχών εναντίον του τζαμιού Αλ Άκσα στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.
Το Ισραήλ έχει ανακοινώσει πλήρη αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας καθώς δέχεται επιθέσεις με ρουκέτες από τη Γάζα καθώς και σε ορισμένες περιοχές από τον Λίβανο και τη Συρία.
Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, περισσότεροι από 1.900 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από το νέο ξέσπασμα της βίας, ενώ περισσότεροι από 7.700 άλλοι έχουν τραυματιστεί.
Στο Ισραήλ, περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 4.000 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις, συμπεριλαμβανομένης της Δυτικής Όχθης του ποταμού Ιορδάνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης