Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιορδανία: Ο νέος ξεριζωμός των Παλαιστινίων θα σπρώξει τη Μέση Ανατολή στην άβυσσο

Ιορδανία: Ο νέος ξεριζωμός των Παλαιστινίων θα σπρώξει τη Μέση Ανατολή στην άβυσσο
Οι Παλαιστίνιοι άμαχοι δεν είναι λιγότερο άνθρωποι από τους Ισραηλινούς άμαχους, τόνισε ο ΥΠΕΞ της Ιορδανίας
Σχετικά Άρθρα
Κάθε κίνηση του Ισραήλ να επιβάλει νέο ξεριζωμό των Παλαιστινίων θα οδηγήσει ολόκληρη τη Μέση Ανατολή στην άβυσσο ή σε μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση, υπογράμμισε μεταξύ των άλλων σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας Ayman Safadi.
Ταυτόχρονα, κατήγγειλε ότι το μπλοκάρισμα της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα από το Ισραήλ και ο εξαναγκασμός των κατοίκων του να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους καθώς κλιμακώνει τη στρατιωτική του δράση κατά της Χαμάς αποτελούν «κατάφωρη» παραβίαση του διεθνούς δικαίου.
Το Ισραήλ είχε δώσει σε ολόκληρο τον πληθυσμό του βόρειου τμήματος της Λωρίδας της Γάζας προθεσμία ως τις 4 μ.μ. για να κινηθεί νότια για να διεξάγει χερσαία επίθεση κατά των μαχητών της Χαμάς.
Ο βασιλιάς Abdallah της Ιορδανίας αναχωρεί στις 14/10 για ευρωπαϊκή περιοδεία με σκοπό να συζητήσει με τους Ευρωπαίους ηγέτες τρόπους για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα.
Ο Ιορδανός μονάρχης συναντήθηκε την Παρασκευή 13/10 με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Anthony Blinken και είχε εντατικές επαφές με ηγέτες αραβικών και δυτικών χωρών, σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης της κρίσης, ώστε να μην συρθεί η Μέση Ανατολή σ' έναν πόλεμο ευρείας κλίμακας.
Αναλυτικά, η δήλωσε του υπουργού Εξωτερικών της Ιορδανίας έχει ως εξής:
«Ο πόλεμος του Ισραήλ κατά της Λωρίδας της Γάζας αντιπροσωπεύει τη συλλογική τιμωρία περισσότερων από δύο εκατομμυρίων Παλαιστινίων και σπρώχνει ολόκληρη την περιοχή στην άβυσσο.
Η αποτυχία της διεθνούς κοινότητας να σταματήσει τον πόλεμο είναι μια αποτυχία να προστατεύσει τους αθώους πολίτες που δεν μπορούν να βρουν καταφύγιο ή τροφή.
Η σιωπή για τον πόλεμο και την καταστροφή, στην οποία είναι εκτεθειμένος ο λαός της Γάζας, είναι σιωπή απέναντι σε μια επίθεση που αφαιρεί από τους κατοίκους της Γάζας την ανθρωπιά τους και το δικαίωμά τους στην προστασία.
Η διεθνής κοινότητα πρέπει να αντιμετωπίσει τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας σύμφωνα με ένα κριτήριο:
Οι Παλαιστίνιοι άμαχοι δεν είναι λιγότερο άνθρωποι από τους Ισραηλινούς άμαχους.
Ο πόλεμος που κήρυξε το Ισραήλ, με στόχο την εξάλειψη της Χαμάς, σκοτώνει και εκτοπίζει αθώους Παλαιστίνιους.
Απορρίπτουμε τον εκτοπισμό των Παλαιστινίων από την πατρίδα τους και προειδοποιούμε ότι η προσπάθεια του Ισραήλ να το επιβάλει αυτό θα ωθήσει ολόκληρη την περιοχή στην άβυσσο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης