Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκαρισμένο το Κογκρέσο προειδοποιεί: Η πυρηνική ένωση Ρωσίας - Κίνας θα συντρίψει τις ΗΠΑ στον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Σοκαρισμένο το Κογκρέσο προειδοποιεί: Η πυρηνική ένωση Ρωσίας - Κίνας θα συντρίψει τις ΗΠΑ στον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο
Η Επιτροπή του Κογκρέσου προτείνει την αύξηση του πυρηνικού οπλοστασίου και του αμυντικού προϋπολογισμού καθώς και την αναδιάταξη των δυνάμεων του ΝΑΤΟ
Σχετικά Άρθρα
Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να προετοιμαστούν πιθανό ταυτόχρονο πόλεμο με τη Ρωσία και την Κίνα, επεκτείνοντας τις συμβατικές τους δυνάμεις, ενισχύοντας τις συμμαχίες της και επεκτείνοντας το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των πυρηνικών όπλων τους, δήλωσε την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023 μία δικομματική επιτροπή που διορίστηκε από το Κογκρέσο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Η έκθεση της Επιτροπής Στρατηγικής Θέσης ( Strategic Posture Commission) έρχεται εν μέσω εντάσεων με την Κίνα για την Ταϊβάν και άλλα εμπορικά ζητήματα και την κορύφωση των τριβών με τη Ρωσία για την εισβολή της, σύμφωνα με τις ΗΠΑ, στην Ουκρανία.
Ανώτερος αξιωματούχος που εμπλέκεται στην έκθεση αρνήθηκε να αναφέρει εάν οι ενημερώσεις από τις υπηρεσίες πληροφοριών της επιτροπής έδειξαν οποιαδήποτε συνεργασία μεταξύ Κίνας και Ρωσίας για πυρηνικά όπλα.
«Ανησυχούμε... μπορεί να υπάρξει απόλυτος συντονισμός μεταξύ τους με κάποιο τρόπο, που μας οδηγεί σε αυτό το κατασκεύασμα δύο πολέμων», δήλωσε ο αξιωματούχος υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Η έκθεση της επιτροπής του Κογκρέσου Strategic-Posture-Commission-Report.pdf

Ανατροπή του Δόγματος


Τα ευρήματα θα ανατρέψουν την τρέχουσα στρατηγική εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ που απαιτεί τη επικράτηση σε μια σύγκρουση αποτρέποντας μια άλλη και απαιτούν τεράστιες αυξήσεις των αμυντικών δαπανών με αβέβαιη υποστήριξη του Κογκρέσου.
«Αναγνωρίζουμε τις δημοσιονομικές πραγματικότητες, αλλά πιστεύουμε επίσης ότι το έθνος πρέπει να κάνει αυτές τις επενδύσεις», η επικεφαλής των Δημοκρατικών, Madelyn Creedon, πρώην αναπληρώτρια επικεφαλής του οργανισμού που επιβλέπει τα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ, και ο αντιπρόεδρος, Jon Kyl, Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής, αναφέρουν στο πρόλογο του report
Απευθυνόμενος σε μια ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε για τη δημοσιοποίηση της έκθεσης, ο Kyl επισήμανε ότι ο πρόεδρος και το Κογκρέσο πρέπει «να ενημερώσουν τον αμερικανικό λαό» ότι οι υψηλότερες αμυντικές δαπάνες είναι ένα μικρό τίμημα που πρέπει να πληρωθεί «για να αποφευχθεί» ένας πιθανός πυρηνικός πόλεμος που θα περιλαμβάνει τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα και τη Ρωσία.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-10-14_150811.png
Αδυναμία αποτροπής

Η εν λόγω έκθεση έρχεται σε αντίθεση με τη θέση του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden ότι το τρέχον πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ είναι ικανό να αποτρέψει τις συνδυασμένες δυνάμεις Ρωσίας και Κίνας.
Η σύνθεση του οπλοστασίου «εξακολουθεί να υπερβαίνει ό,τι είναι απαραίτητο για τη διατήρηση ικανού αριθμού αντιπάλων στόχων σε στόχευση, ώστε να αποτραπεί η εχθρική πυρηνική επίθεση», δήλωσε η Ένωσης Ελέγχου του Οπλοστασίου σε απάντηση στην έκθεση.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους πρέπει να είναι έτοιμοι να αποτρέψουν και να νικήσουν και τους δύο αντιπάλους ταυτόχρονα», δήλωσε η Επιτροπή Στρατηγικής στάσης.
«Η υπό την ηγεσία των ΗΠΑ διεθνής τάξη και οι αξίες που υποστηρίζει κινδυνεύουν από τα αυταρχικά καθεστώτα της Ρωσίας και της Κίνας», επισημαίνεται.
Το Κογκρέσο το 2022 δημιούργησε την επιτροπή των 6 Δημοκρατικών και 6 Ρεπουμπλικανών για να αξιολογήσει τις μακροπρόθεσμες απειλές για τις Ηνωμένες Πολιτείες και να προτείνει αλλαγές στις συμβατικές και πυρηνικές στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ.  
Η επιτροπή αποδέχθηκε μια πρόβλεψη του Πενταγώνου ότι η ταχεία επέκταση του πυρηνικού οπλοστασίου της Κίνας πιθανότατα θα της αποδώσει 1.500 πυρηνικές κεφαλές μέχρι το 2035, αντιμετωπίζοντας για πρώτη φορά τις Ηνωμένες Πολιτείες με έναν δεύτερο μεγάλο αντίπαλο με πυρηνικά όπλα.
Οι κινεζικές και ρωσικές απειλές θα γίνουν έντονες στο χρονοδιάγραμμα 2027-2035, επομένως «πρέπει να ληφθούν αποφάσεις τώρα για να είναι προετοιμασμένο το έθνος», ανέφερε η 145 σελίδων έκθεση.
Northrop Grumman B-21 Raider - Wikipedia
Το δημοσιονομικό κόστος

Η έκθεση ανέφερε ότι το 30ετές πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ, το οποίο ξεκίνησε το 2010 και εκτιμήθηκε ότι το 2017 θα κοστίσει περίπου 400 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2046, πρέπει να χρηματοδοτηθεί πλήρως για την αναβάθμιση όλων των κεφαλών, των συστημάτων ελέγχου /διαχείρισης και της σχετικής υποδομής σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.
Άλλες συστάσεις περιελάμβαναν την ανάπτυξη περισσότερων τακτικών πυρηνικών όπλων στην Ασία και την Ευρώπη, την ανάπτυξη ορισμένων ή όλων των εφεδρικών πυρηνικών κεφαλών των ΗΠΑ και την παραγωγή περισσότερων βομβαρδιστικών Stealth B-21 και νέων πυρηνικών υποβρυχίων κλάσης Columbia πέρα από  τις ποσότητες που σχεδιάζονται τώρα.
Η επιτροπή ζήτησε επίσης να ενισχυθούνί το «μέγεθος, ο τύπος και η θέση» των συμβατικών δυνάμεων των ΗΠΑ και των συμμάχων.
Εάν δεν ληφθούν μέτρα σε αυτή την κατεύθυνση, οι Ηνωμένες Πολιτείες «πιθανότατα» θα πρέπει να αυξήσουν την εξάρτησή τους από τα πυρηνικά όπλα, αναφέρει η έκθεση.
Boeing B-52 Stratofortress - Wikipedia
USS Maine Celebrates Birthday with Return to Service > Commander, Submarine  Force, U.S. Pacific Fleet > News Admin
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης