Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ισραήλ λέει ότι σκότωσε τον ηγέτη της Χαμάς που ήταν αρχηγός της μεγάλης επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου

Το Ισραήλ λέει ότι σκότωσε τον ηγέτη της Χαμάς που ήταν αρχηγός της μεγάλης επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου
Ήταν ο 37χρονος al Quadi από τη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, διοικητής της μονάδας Νούσμπα
Σχετικά Άρθρα
Ένα ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, ο άνθρωπος που καθοδήγησε την πολύνεκρη επίθεση εναντίον του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, σκοτώθηκε από τον ισραηλινό στρατό, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.
«Ένας διοικητής της μονάδας Νούσμπα (ειδικές ναυτικές δυνάμεις της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, Εζεντίν αλ Κασάμ), που διεξήγαγε την επίθεση εναντίον των ισραηλινών κοινοτήτων κοντά στη Λωρίδα της Γάζας το περασμένο Σαββατοκύριακο, σκοτώθηκε σε αεροπορική επίθεση» ανέφερε ο εκπρόσωπος σε αυτήν την ανακοίνωση.
Η πληροφορία για τον θάνατο αυτού του Παλαιστίνιου, του Ali Quadhi, στη Γάζα, βασίζεται σε στοιχεία που συνέλεξαν ο στρατός και η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ.
Ο Ali Quadhi είχε αποφυλακιστεί από τις ισραηλινές αρχές στο πλαίσιο μιας ανταλλαγής κρατουμένων που συμφωνήθηκε για την απελευθέρωση του Γαλλοϊσραηλινού στρατιώτη Gilad Salit.
Ο τελευταίος είχε απαχθεί στις 25 Ιουνίου 2006 από τη Χαμάς και αφέθηκε ελεύθερος στις 18 Οκτωβρίου 2011, έχοντας περάσει πεντέμισι χρόνια σε αιχμαλωσία στη Λωρίδα της Γάζας.
Μια πηγή προσκείμενη στη Χαμάς, που ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο, αρνήθηκε να σχολιάσει τον θάνατο του διοικητή με το όνομα Ali al Quadhi και δεν έδωσε καμία άλλη πληροφορία για την τύχη του.
Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, ο 37χρονος al Quadi κατάγεται από τη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης και απελάθηκε στη Γάζα στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων.
Η Χαμάς επιβεβαίωσε ότι είναι ο διοικητής της μονάδας Νούσμπα .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης