Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενισχύουν την στρατιωτική παρουσία τους στη Μέση Ανατολή οι ΗΠΑ - Έστειλαν βομβαρδιστικά F-15, ετοιμάζουν πεζοναύτες

Ενισχύουν την στρατιωτική παρουσία τους στη Μέση Ανατολή οι ΗΠΑ - Έστειλαν βομβαρδιστικά  F-15, ετοιμάζουν πεζοναύτες
Τα βομβαρδιστικά F-15E Strike Eagle έφθασαν για να ενισχύσουν τη θέση της Ουάσιγκτον και να αυξήσουν τις αεροπορικές επιχειρήσεις στην περιοχή, δήλωσε η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (USCENTCOM), της οποίας η επιχειρησιακή περιοχή ευθύνης περιλαμβάνει τη Μέση Ανατολή, ανανακοίνωσε ότι στην περιοχή έφτασαν μαχητικά αεροσκάφη F-15E Strike Eagle, για να ενισχύσουν την αμερικανική στρατιωτική παρουσία εκεί.
«Το αεροσκάφος 494th Expeditionary Fighter Squadron F-15E Strike Eagle έφτασε στην περιοχή ευθύνης της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ για να ενισχύσει τη στάση των ΗΠΑ και να ενισχύσει τις αεροπορικές επιχειρήσεις σε όλη τη Μέση Ανατολή», ανέφερε η διοίκηση στη σελίδα της X, παλαιότερα γνωστή ως Twitter.
Υπενθυμίζεται ότι λίγα 24ωρα μεταξύ την έναρξη του πολέμου μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ, οι ΗΠΑ έστειλαν στην ανατολική Μεσόγειο το αμερικανικό USS Gerald R. Ford Carrier Strike Group.
Συν τοις άλλοις, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Loyd Austin, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ισραηλινό ομόλογό του Yoav Gallant είχε ανακοινώσει ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να στείλουν επιπλέον δυνάμεις και πόρους στη Μέση Ανατολή εάν χρειαστεί, εκτός από το αεροπλανοφόρο και τα πλοία.
Σύμφωνα με το CNN, η Ουάσιγκτον προετοιμάζεται για την πιθανή ανάπτυξη κοντά στο Ισραήλ της 26ης Εκστρατευτικής Μονάδας Πεζοναυτών, που αποτελείται από περισσότερους από 2.000 πεζοναύτες, ικανή να υποστηρίξει εκκενώσεις μεγάλης κλίμακας και ανθρωπιστική βοήθεια.
H μονάδα βρίσκεται επί του παρόντος στο USS Bataan, κατέληγε το CNN.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης