Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διατροφική βόμβα: Μας ταΐζουν αντιπαρασιτικά και αντισυλληπτικά ζώων οι μεγάλες αλυσίδες όπως McDonald's, Starbucks, Dunkin', Burger King

Διατροφική βόμβα: Μας ταΐζουν αντιπαρασιτικά και αντισυλληπτικά ζώων οι μεγάλες αλυσίδες όπως McDonald's, Starbucks, Dunkin', Burger King
Με εξαίρεση τα εστιατόρια των αλυσίδων Chipotle και Subway, όλα τα δείγματα τροφίμων βρέθηκαν θετικά για κτηνιατρικά φάρμακα Monensin, Narasin και Nicarbazin
Δύο τύποι ζωικών αντιβιοτικών και ένα ζωικών αντισυλληπτικών εντοπίστηκαν σε δείγματα τροφίμων από τις 10 πιο δημοφιλείς αλυσίδες fast food της Αμερικής, σύμφωνα με εργαστηριακή έκθεση τα αποτελέσματα της οποίας  αναδεικνύουν οι Epoch Times.
Τον Σεπτέμβριο, οι Moms Across America (MAA) υπέβαλαν δείγματα φαγητού από 10 δημοφιλείς αμερικανικές αλυσίδες τροφίμων στο Health Research Institute, ένα μη κερδοσκοπικό εργαστήριο με έδρα την Αϊόβα που ελέγχει τα τρόφιμα για διατροφική αξία, βιολειτουργικότητα και ρύπους και τοξίνες, ζητώντας από το εργαστήριο να εξετάσει το δείγματα για περισσότερα από 100 κοινά κτηνιατρικά φάρμακα και ορμόνες.
Η MAA είναι μια μη κερδοσκοπική ομάδα ακτιβιστών που δημιουργήθηκε από μητέρες που σκοπεύουν να ευαισθητοποιήσουν για τα τρόφιμα που περιέχουν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (ΓΤΟ) και φυτοφάρμακα.
Ο μοριακός και επικεφαλής επιστήμονας στο Ινστιτούτο Ερευνών Υγείας, John Fagan, επιβεβαίωσε ότι το εργαστήριό του εξέτασε τα δείγματα τροφίμων.

Τα φαγητά των 8 από τις 10 δημοφιλείς αλυσίδες γρήγορου φαγητού που δοκιμάστηκαν βρέθηκαν θετικά

Το μεγαλύτερο μέρος των δειγμάτων φαγητού ελήφθη από τις 10 πιο δημοφιλείς αλυσίδες τροφίμων της Αμερικής.
Οι εθελοντές των MAA πήγαν στα τοπικά τους καταστήματα McDonald's, Starbucks, Subway, Chick-fil-A, Burger King, Taco Bell, Chipotle, Dunkin', Wendy's και Domino's και παρήγγειλαν το ίδιο γεύμα πολλές φορές.
Κρατούμενο στη συσκευασία του, κάθε γεύμα σφραγίστηκε, καταψύχθηκε και ταχυδρομήθηκε στο Ινστιτούτο Ερευνών Υγείας.
Στο εργαστήριο, τα τρόφιμα και η συσκευασία τους αλέστηκαν και στη συνέχεια ελέγχθηκαν για κτηνιατρικά φάρμακα και ορμόνες.
Με εξαίρεση τα εστιατόρια των αλυσίδων Chipotle και Subway, όλα τα δείγματα τροφίμων βρέθηκαν θετικά για κτηνιατρικά φάρμακα Monensin, Narasin και Nicarbazin
Οι συγκεντρώσεις του φαρμάκου σε όλα τα δείγματα τροφίμων ήταν κάτω από 2 μικρογραμμάρια ανά κιλό, κάτι που είναι σημαντικά χαμηλότερο από την αποδεκτή ημερήσια πρόσληψη από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).
Ο κ. Fagan τόνισε ότι τα αποδεκτά επίπεδα πρόσληψης του FDA είναι σημαντικά για τον έλεγχο της οξείας δηλητηρίασης.
Ωστόσο, στην περίπτωση του γρήγορου φαγητού, το οποίο μερικοί άνθρωποι καταναλώνουν καθημερινά, υπάρχει ανησυχία για χρόνια δηλητηρίαση λόγω συσσώρευσης τοξινών, Monensin
Λιγότερο από 0,5 μικρογραμμάρια ανά κιλό αντιβιοτικού μονενσίνης εντοπίστηκαν στα Taco Bell, Dunkin', Wendy's, Domino's, Burger King και McDonald's.

Ημερήσια πρόσληψη και υπερδοσολογία: Monensin

Η αποδεκτή ημερήσια πρόσληψη μονενσίνης είναι 12,5 μικρογραμμάρια ανά κιλό σωματικού βάρους την ημέρα.
Το αντιβιοτικό μονενσίνη ανιχνεύθηκε στα Taco Bell, Dunkin', Wendy's, Domino's, Burger King και McDonald's.
Το Monensin είναι ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο κτηνιατρικό αντιβιοτικό με μικρό περιθώριο ασφάλειας.
Οι παρενέργειες της Monensin στα ζώα περιλαμβάνουν ανορεξία, διάρροια, αδυναμία και κινητικά προβλήματα.
Η υπερδοσολογία μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση ή και θάνατο ενός ζώου.
Η δηλητηρίαση από Monensin είναι σπάνια στους ανθρώπους και δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία που χρησιμοποιείται στην κλινική πράξη.
Ένα περιστατικό εμφανίστηκε σε έναν άνδρα που κατάπιε 300 χιλιοστόγραμμα Monensin, που οδήγησε σε σοβαρή ραβδομυόλυση ή σε διάσπαση του μυϊκού ιστού.
Αυτή η ιατρική κατάσταση είναι αρκετά σοβαρή και μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη της καρδιάς και των νεφρών.
Ωστόσο, η δόση που έλαβε ο άνθρωπος είναι ένα εκατομμύριο φορές υψηλότερη από τις δόσεις μικρογραμμαρίων που ανιχνεύονται στα δείγματα τροφής.

Narasin


Λιγότερο από 2 μικρογραμμάρια ανά κιλό ναρασίνης εντοπίστηκαν σε ένα cheeseburger Wendy.
Βρέθηκε επίσης σε ίχνη σε ένα γεύμα από Dunkin's, Domino's και ένα σάντουιτς Starbucks.
Η αποδεκτή ημερήσια πρόσληψη για ναρασίνη είναι 5 μικρογραμμάρια ανά κιλό σωματικού βάρους την ημέρα.
Το Narasin είναι ένα αντιβιοτικό και αντιπαρασιτικό πρόσθετο ζωοτροφών που βοηθά στον έλεγχο των παρασιτικών λοιμώξεων σε παχυνόμενο κοτόπουλο
Επίσης συχνά προστίθεται στις ζωοτροφές των βοοειδών, καθώς αυξάνει την πρόσληψη ξηράς ουσίας.
Τόσο η ναρασίνη όσο και η μονενσίνη είναι ιονοφόρα, που σημαίνει ότι μπορούν να διαταράξουν την ισορροπία των ιόντων στα κύτταρα και συχνά χρησιμοποιούνται σε ζώα για τον έλεγχο βακτηριακών και παρασιτικών λοιμώξεων.
Οι παρενέργειες της ναρασίνης στα ζώα περιλαμβάνουν ανορεξία, διάρροια και εκφυλισμό της καρδιάς και των σκελετικών μυών.
Αυτά τα αντιβιοτικά ιονοφόρα δεν χρησιμοποιούνται στον άνθρωπο λόγω ανησυχιών για τοξικότητα, αν και υπάρχουν λίγες περιπτώσεις τεκμηριωμένης τοξικότητας από αυτά τα φάρμακα.

Nicarbazin

Η νικαρβαζίνη, ένα ζωικό αντιπαρασιτικό και αντισυλληπτικό, ανιχνεύθηκε στο δείγμα σάντουιτς κοτόπουλου Chick-fil-A.
Ανιχνεύθηκαν λιγότερο από 0,5 μικρογραμμάρια ανά κιλό νικαρβαζίνης.
Η αποδεκτή ημερήσια πρόσληψη νικαρβαζίνης είναι 200 μικρογραμμάρια ανά κιλό σωματικού βάρους την ημέρα.
Το φάρμακο χρησιμοποιείται κυρίως ως αντιπαρασιτικό φάρμακο σε παχυνόμενα κοτόπουλα και γαλοπούλες, αλλά έχει χρησιμοποιηθεί και για τον έλεγχο του πληθυσμού των χήνων και των περιστεριών.
Δεδομένου ότι είναι εξαιρετικά τοξικό για τα γεωργικά έμβρυα και μειώνει την ωοτοκία και την εκκόλαψη μεταξύ των καλλιεργημένων πληθυσμών πουλερικών, πολλοί αγρότες έχουν ζητήσει περισσότερους κανονισμούς για την προστασία των ζώων τους από τέτοιες εκθέσεις.
Μέχρι σήμερα, καμία αναφορά δεν έχει δείξει ότι η νικαρβαζίνη προκαλεί τοξικές επιδράσεις στους ανθρώπους, αν και οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της είναι άγνωστες.
Μια ερευνητική έκθεση υπέθεσε ότι η νικαρβαζίνη θα ήταν ασφαλής για τους καταναλωτές, καθώς οι περισσότερες γαλοπούλες που τρέφονταν με το φάρμακο θα λειτουργούσαν ως φίλτρο, διασπώντας το φάρμακο προτού φτάσει στην αγορά.
«Ο αντίκτυπος εκατομμυρίων Αμερικανών, ιδιαίτερα παιδιών και νεαρών ενηλίκων, που καταναλώνουν ένα γνωστό ζωικό αντισυλληπτικό καθημερινά είναι ανησυχητικός», δήλωσε ο Zen Honeycutt, εκτελεστικός διευθυντής του MAA.
«Με τα προβλήματα υπογονιμότητας να αυξάνονται, η αναπαραγωγική υγεία αυτής της γενιάς βρίσκεται μπροστά και στο επίκεντρο για εμάς, υπό το φως αυτών των αποτελεσμάτων».

Λίγες μελέτες έχουν διερευνήσει τις επιδράσεις των κτηνιατρικών φαρμάκων στον άνθρωπο.

«Αυτό είναι το πρόβλημα», είπε η κ. Honeycutt στους The Epoch Times.
"Αυτά είναι κτηνιατρικά φάρμακα και ορμόνες... έτσι οι μόνες μελέτες που έχω βρει και που θα βρείτε θα είναι για ζώα. ].
«Μερικοί άνθρωποι καταναλώνουν αυτό το φαγητό κάθε μέρα, οπότε δεν ξέρουμε πόσο συσσωρεύονται στο σώμα τους», πρόσθεσε η κ. Honeycutt.
Επηρεάζονται όλα τα καταστήματα της αλυσίδας Fast Food;
Δεδομένου ότι κάθε δείγμα τροφής αγοραζόταν μόνο από ένα κατάστημα ανά αλυσίδα φαστ φουντ, η κ. Honeycutt είπε ότι θα έπρεπε να κάνουν περισσότερες δοκιμές για να γνωρίζουν εάν όλες οι άλλες αλυσίδες σέρβιραν τρόφιμα που περιείχαν παρόμοια κτηνιατρικά φάρμακα.
Ωστόσο, ήταν ύποπτη ότι μπορεί να επηρεαστούν και άλλες αλυσίδες.
"Καταλαβαίνω ότι αλέθουν το κρέας εκατοντάδων πουλιών για να φτιάξουν αυτά τα επεξεργασμένα μπιφτέκια κρέατος.
Έτσι, όταν κάποιος είναι μολυσμένος, πιθανότατα μολύνει εκατοντάδες άλλα δείγματα...
Αν κάποιος υποφέρει από αυτή τη συγκεκριμένη ασθένεια , τότε ο αγρότης πιθανότατα θα περιθάλψει οποιοδήποτε από τα πουλιά σε μια εγκατάσταση», είπε η κ. Honeycutt.
Όταν ρωτήθηκε για πιθανή μόλυνση πακέτων, ο κ. Fagan από το Ινστιτούτο Ερευνών Υγείας είπε ότι τα πακέτα προέρχονταν από διαφορετικές πολιτείες στις Ηνωμένες Πολιτείες, επομένως, ενώ ένα πακέτο μπορεί να είναι μολυσμένο, θα ήταν δύσκολο να μολυνθούν όλα.

Οι MAA εξέτασαν και 43 σχολικά γεύματα.

Εργαστηριακές δοκιμές διαπίστωσαν ότι το 95% των μεσημεριανών γευμάτων είχαν γλυφοσάτη (glyphosate) και το 74% περιείχαν τουλάχιστον ένα επιβλαβές φυτοφάρμακο.
Η glyphosate είναι ένα ζιζανιοκτόνο και η παιδική έκθεση στη glyphosate έχει συνδεθεί με την ανάπτυξη διαβήτη, καρδιαγγειακών παθήσεων και καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του λεμφώματος non-Hodgkin.
Η θειαβενδαζόλη, ένα ανοσοκατασταλτικό, ανιχνεύθηκε σε περίπου 30% των δειγμάτων και μια αναπτυξιακή τοξίνη βρέθηκε σε πάνω από το 40% από αυτά.
Οι Epoch Times απευθύνθηκαν στις αλυσίδες fast-food που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο για σχολιασμό.
Capture_57.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης