Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: Η Αίγυπτος διαπραγματεύεται με τις ΗΠΑ το άνοιγμα των συνόρων της στους Παλαιστινίους της Γάζας

WSJ: Η Αίγυπτος διαπραγματεύεται με τις ΗΠΑ το άνοιγμα των συνόρων της στους Παλαιστινίους της Γάζας
Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, το Κάιρο και η Ουάσιγκτον ενδέχεται σύντομα να συνάψουν συμφωνία για το σκοπό αυτό
Σχετικά Άρθρα
Η Αίγυπτος και οι ΗΠΑ είναι κοντά στη σύναψη συμφωνίας που θα επιτρέψει στους αμάχους από την παλαιστινιακή Λωρίδα της Γάζας να περάσουν στο αιγυπτιακό έδαφος, αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal, που επικαλείται ανώτερο Αιγύπτιο αξιωματούχο.
Η συμφωνία αυτή, εφόσον κλείσει θα έρχεται σε αντίθεση με την επίμονη άρνηση της Αιγύπτου να επιτρέψει τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων για την απομάκρυνση των αμάχων από τη Λωρίδα της Γάζας κατά τις προηγούμενες ημέρες, μετά και την ρητή απόρριψη από πλευράς αιγυπτιακής κυβέρνησης των απαιτήσεων του ισραηλινού στρατού για εκκένωση του ολόκληρου του παλαιστινιακού πληθυσμού από τη βόρεια Γάζα και τον χαρακτηρισμό του ισραηλινού μέτρου ως «παραβίαση του διεθνούς δικαίου και απειλή για τις ζωές περισσότερων από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιων πολιτών».
Το νέο αιματοκύλισμα στη Μέση Ανατολή άρχισε στις 7 Οκτωβρίου όταν μαχητές του ριζοσπαστικού παλαιστινιακού κινήματος της Χαμάς πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική επίθεση στο ισραηλινό έδαφος από τη Λωρίδα της Γάζας. Η Χαμάς περιέγραψε την επίθεσή της ως απάντηση στις επιθετικές ενέργειες των ισραηλινών αρχών εναντίον του τζαμιού Αλ Άκσα στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.
Το Ισραήλ έχει ανακοινώσει πλήρη αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας καθώς εκτελεί επιθέσεις με ρουκέτες στη Γάζα καθώς και σε ορισμένες περιοχές στον Λίβανο και τη Συρία.
Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, περισσότεροι από 1.900 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από το νέο ξέσπασμα της βίας, ενώ περισσότεροι από 7.700 άλλοι έχουν τραυματιστεί.
Στο Ισραήλ, περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 4.000 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις, συμπεριλαμβανομένης της Δυτικής Όχθης του ποταμού Ιορδάνη.

www.bankingnews.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης