Τελευταία Νέα
Διεθνή

Global Times: Εφιάλτης για τις Ηνωμένες Πολιτείες η ιδέα του πολέμου με τη Ρωσία και την Κίνα

Global Times: Εφιάλτης για τις Ηνωμένες Πολιτείες η ιδέα του πολέμου με τη Ρωσία και την Κίνα
Σύμφωνα με τους Global Times, οι Ηνωμένες Πολιτείες επιταχύνουν τον αγώνα πυρηνικών εξοπλισμών υπό το πρόσχημα της «πυρηνικής αποτροπής», ξεχνώντας τα μαθήματα του Ψυχρού Πολέμου
Η έκθεση μιας επιτροπής του αμερικανικού Κογκρέσου κάνει λόγο για τη διάδοση μεταξύ της αμερικανικής ελίτ της άλλοτε αδιανόητης αδιέξοδης ιδέας της πιθανότητας ενός ταυτόχρονου πυρηνικού πολέμου με τη Ρωσία και την Κίνα, αναφέρει η κινεζική έκδοση Global Times.
Μια ταυτόχρονη σύγκρουση με τη Ρωσία και την Κίνα θεωρείται εδώ και πολύ καιρό ένας «στρατηγικός εφιάλτης», για τον οποίο εξέχοντες ειδικοί όπως ο Kissinger προειδοποίησαν.
«Αυτή η έκθεση μας κάνει να πιστεύουμε ότι ένας «στρατηγικός εφιάλτης» εισχωρεί στην πολιτική ατζέντα των ΗΠΑ τονίζουν οι Global Times.
Η Κίνα σημείωσε ότι το ίδιο το περιεχόμενο της έκθεσης του Κογκρέσου «προκαλεί ανατριχίλες».
Το έγγραφο ζητά εκσυγχρονισμό και ενεργό επέκταση της αμερικανικής πυρηνικής δύναμης, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης νέων πυραύλων.
Σύμφωνα με τους Global Times, οι Ηνωμένες Πολιτείες επιταχύνουν τον αγώνα πυρηνικών εξοπλισμών υπό το πρόσχημα της «πυρηνικής αποτροπής», ξεχνώντας τα μαθήματα του Ψυχρού Πολέμου.
«Όλοι γνωρίζουν ότι η πρόκληση σύγκρουσης μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων είναι τρέλα», καταλήγει η Global Times.
Η έκθεση της διακομματικής επιτροπής, εμφανίστηκε στις 12 Οκτωβρίου.
Οι συντάκτες του δήλωσαν ότι οι αμερικανικές πυρηνικές δυνάμεις είναι απροετοίμαστες για μια «ολοένα και πιο πιθανή» σύγκρουση με τη Ρωσία και την Κίνα και την ανάγκη για «ποσοτικές και δομικές αλλαγές» στο πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης