Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spectator (Βρετανικό Περιοδικό): Όλα έχουν πάρει φωτιά, είναι κόλαση – Η Ρωσία περνάει στην αντεπίθεση στην Ουκρανία

Spectator (Βρετανικό Περιοδικό): Όλα έχουν πάρει φωτιά, είναι κόλαση – Η Ρωσία περνάει στην αντεπίθεση στην Ουκρανία
Η πόλη Avdiivka είναι ένα βόρειο προάστιο του Donetsk, το οποίο μετατράπηκε από τα ουκρανικά στρατεύματα σε μια ισχυρή οχυρωμένη περιοχή
Η μεγάλης κλίμακας επίθεση του ρωσικού στρατού προκάλεσε έκπληξη για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, τόνισε η Ουκρανή δημοσιογράφος και αρθρογράφος του βρετανικού περιοδικού Spectator Svetlana Morenets.
Η Ουκρανία φλέγεται.
Ο ρωσικός στρατός έχει εξαπολύσει επίθεση κατά μήκος ολόκληρης της γραμμής του μετώπου.
Μόνο σε μια ημέρα σημειώθηκαν 100 στρατιωτικές συγκρούσεις, μία από τις πιο αποφασιστικές εκ των οποίων λαμβάνει χώρα στην Avdiivka.
Κατά τη γνώμη της, η Ρωσία σκοπεύει να «δεσμεύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας» και να αποτρέψει την κίνηση των ουκρανικών εφεδρειών.
«Οι Ουκρανοί στρατιώτες, φοβούμενοι μια πιθανή προέλαση των ρώσων, περιέγραψαν την κατάσταση στα κοινωνικά δίκτυα ως «κόλαση».
Άλλοι ουκρανοί ανέφεραν ότι πολλές θέσεις είχαν χαθεί γιατί δεν περίμεναν την αντεπίθεση των ρώσων…
Ο πρώην σύμβουλος του Leonid Kuchma Oleg Soskin είπε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις υπέστησαν απώλειες κοντά στην Avdiivka λόγω της ρωσικής επίθεσης.
Η πόλη Avdiivka είναι ένα βόρειο προάστιο του Donetsk, το οποίο μετατράπηκε από τα ουκρανικά στρατεύματα σε μια ισχυρή οχυρωμένη περιοχή.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του DPR Denis Pushilin, τις τελευταίες ημέρες ρωσικές μονάδες προελαύνουν στην περιοχή από δύο κατευθύνσεις και ενοποιούνται σε νέες θέσεις νότια και βόρεια της πόλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης