Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γάζα: To Ισραήλ κατηγορείται για τον βομβαρδισμό παιδιατρικού νοσοκομείου με βόμβες λευκού φωσφόρου

Γάζα: To Ισραήλ κατηγορείται για τον βομβαρδισμό παιδιατρικού νοσοκομείου με βόμβες λευκού φωσφόρου
Καταγγελία για τη χρήση πυρομαχικών λευκού φωσφόρου εξέδωσε και η οργάνωση Human Rights Watch
Το υπουργείο Υγείας της Λωρίδας της Γάζας ανακοίνωσε την εκκένωση ενός νοσοκομείου παίδων στα ανατολικά του θύλακα, μετά τον βομβαρδισμό του με πυρομαχικά λευκού φωσφόρου.
«Εκκένωση του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Al-Durra στα ανατολικά της Λωρίδας της Γάζας, αφού χτυπήθηκε με πυρομαχικά λευκού φωσφόρου», δήλωσε το υπουργείο Υγείας σε σχετική του ανάρτηση στο Facebook.
Νωρίτερα, η Human Rights Watch (HRW), ένας διεθνής οργανισμός για τα δικαιώματα, κατηγόρησε το Ισραήλ για χρήση πυρομαχικών από λευκό φώσφορο κατά τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στον Λίβανο και τη Λωρίδα της Γάζας.


Η έκθεση που βασίζεται σε βίντεο και δηλώσεις αυτόπτων μαρτύρων ανέφερε: «Η Human Rights Watch επαλήθευσε βίντεο που τραβήχτηκαν στον Λίβανο και τη Γάζα στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2023, αντίστοιχα, που έδειχναν πολλαπλές εκρήξεις λευκού φωσφόρου από πυροβολικό πάνω από το λιμάνι της πόλης της Γάζας και δύο αγροτικές τοποθεσίες κατά μήκος στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου».
Σημείωνεται πως στις 11 Οκτωβρίου, το Παλαιστινιακό Υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε το Ισραήλ για χρήση φωσφόρου και πυρομαχικών διασποράς στη Λωρίδα της Γάζας.
Ενώ υπουργός Δικαιοσύνης Mohammad Al-Shalaldeh ανακοίνωσε ότι η Παλαιστίνη έχει υποβάλει αίτημα στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC) για να αντιμετωπίσει τη χρήση απαγορευμένων όπλων από το Ισραήλ για τον βομβαρδισμό του θύλακα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης