Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα προειδοποιήσεις του Erdogan στις ΗΠΑ: Η δράση σας στη Συρία απειλεί την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας - Θα πράξουμε τα δέοντα

Νέα προειδοποιήσεις του Erdogan στις ΗΠΑ: Η δράση σας στη Συρία απειλεί την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας - Θα πράξουμε τα δέοντα
Νέα επίθεση κατά των Ηνωμένων Πολιτειών εξαπέλυσε νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος στο πλαίσιο  του τέταρτου Οικονομικού Φόρουμ Τουρκίας – Αφρικής
Σε συνθήκες γενικευμένης αποσταθεροποίησης στη Μέση Ανατολή, το Ιράν κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να «ελέγξουν» το Ισραήλ για αποφυγή περιφερειακού πολέμου, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπλοκής του.
Η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να στείλει επιπλέον στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ, ενώ ο Tayipp Erdogan συνέχισε τις βολές κατά της Ουάσινγκτον για την αποστολή πολεμικών πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο.
Νέα φραστική επίθεση κατά των Ηνωμένων Πολιτειών εξαπέλυσε νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος.
«Οι δικές σας δραστηριότητες στη Συρία αποτελούν σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Αφορμή να εκτοξεύσει νέα πυρά κατά των Ηνωμένων Πολιτειών και της Συρίας, αποτέλεσε το βήμα του τέταρτου Οικονομικού Φόρουμ Τουρκίας – Αφρικής.
Ο Recep Tayipp είπε ότι οι δραστηριότητες των Ηνωμένων Πολιτειών με τα παρακλάδια του PKK, δηλαδή της κουρδικής οργάνωσης στη Συρία, αποτελούν έκτακτη απειλή για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας.
Τόνισε, επίσης ότι υπάρχει ένα πρόβλημα ασφαλείας μεταξύ των δύο πλευρών, αναφερόμενος στην κατάρριψη από τις Ηνωμένες Πολιτείες του τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους τις προηγούμενες ημέρες.
«Δεν θα ασχοληθούμε με όσους παίζουν με αυτά τα παιχνίδια και πλέκουν αυτά τα σενάρια εις βάρος της Τουρκίας και θα πράξουμε ό, τι είναι απαραίτητο για την εθνική ασφάλεια μας» είπε Τούρκος πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης