Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος 3,1% στον χρυσό λόγω Ισραήλ, στα 1.941,50 δολάρια η ουγγιά

tags :
Άνοδος 3,1% στον χρυσό λόγω Ισραήλ, στα 1.941,50 δολάρια η ουγγιά
«Τα γεγονότα στο Ισραήλ έχουν επισκιάσει σε μεγάλο βαθμό τις ανησυχίες και τις συζητήσεις της αγοράς» δήλωσε ο Stephen Innes, διευθύνων σύμβουλος της SPI Asset Management.
Άνοδο σημείωσαν τα προθεσμιακά συμβόλαια του χρυσού την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, καθώς λόγω του πολέμου στο Ισραήλ η τιμή του πολύτιμου μετάλλου έχει πάρει την ανιούσα…
Σε αυτό το πλαίσιο, ο χρυσός παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 58,50 δολάρια ή 3,1%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.941,50 δολάρια η ουγγιά, σημειώνοντας άνοδο 5,2% στην εβδομάδα.
«Τα γεγονότα στο Ισραήλ έχουν επισκιάσει σε μεγάλο βαθμό τις ανησυχίες και τις συζητήσεις της αγοράς» δήλωσε στο MarketWatch ο Stephen Innes, διευθύνων σύμβουλος της SPI Asset Management.
«Η σύγκρουση και οι συνέπειές της έχουν τραβήξει την προσοχή του κόσμου και έχουν γίνει το κύριο επίκεντρο των μέσων ενημέρωσης και του δημόσιου διαλόγου, αποσπώντας την προσοχή από χρηματοπιστωτικά και οικονομικά θέματα».
«Αν το Ισραήλ εισβάλει στη Γάζα με την προηγμένη στρατιωτική του ισχύ, και αν λάβουμε υπόψη τη θεμελιώδη φύση της σύγκρουσης που έχει τις ρίζες της σε θρησκευτικές διαφορές και την παρουσία διάφορων “εχθρών” στην περιοχή, θα μπορούσαμε να βρισκόμαστε στα πρόθυρα πολύ σημαντικών εξελίξεων», πρόσθεσε ο Innes.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης