Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ύστατη έκκληση του Guterres (ΟΗΕ) στο Ισραήλ: Αποτρέψτε μία ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα

Ύστατη έκκληση του Guterres (ΟΗΕ) στο Ισραήλ: Αποτρέψτε μία ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα
«Ο γενικός γραμματέας και η ομάδα του δούλευαν στα τηλέφωνα. Είναι σε συνεχή επαφή με τις ισραηλινές αρχές» ενημερώνει ο εκπρόσωπός του
«Αποτρέψτε μια ανθρωπιστική καταστροφή», διαμηνύει, σε δραματικούς τόνους, ο γραματέας του ΟΗΕ Antonio Guterres στο Ισραήλ, ενώ το τελεσίγραφο που έχουν θέσει στη Hamas οι Ισραηλινοί εκπνέει.
Ειδικότερα, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών πραγματοποίησε έκκληση στο Tel Aviv για να «αποτρέψει μια ανθρωπιστική καταστροφή», καθώς ο ισραηλινός στρατός διέταξε περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους να εκκενώσουν τη βόρεια Γάζα.
«Ο γενικός γραμματέας και η ομάδα του δούλευαν στα τηλέφωνα. Είναι σε συνεχή επαφή με τις ισραηλινές αρχές, προτρέποντάς τους να αποτρέψουν μια ανθρωπιστική καταστροφή», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπός του Guterres, Stephane Dujarric.
Το Ισραήλ σφράγισε τη Λωρίδα της Γάζας, σταματώντας κάθε είσοδο τροφίμων, νερού, φαρμάκων και καυσίμων στους 2,3 εκατομμύρια κατοίκους της, ενώ οι βομβαρδισμοί έχουν ισοπεδώσει ολόκληρες πόλεις της.
Σημειώνεται πως οι Παλαιστίνιοι και τα όμορα αραβικά έθνη έχουν στιγματιστεί από την εμπειρία του πολέμου του 1948 με το Ισραήλ, οπότε και οι Παλαιστίνιοι εκδιώχθηκαν ή διέφυγαν σε γειτονικές χώρες και έκτοτε δεν τους επετράπη να επιστρέψουν στη γη τους- κάτι που εξακολουθεί ως και σήμερα να αποτελεί σημαντικό σημείο τριβής στις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των δύο κρατών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης