Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Η συνεχής ροή δυτικών όπλων στην Ουκρανία διαλύει όλες τις ελπίδες για κατάπαυση του πυρός

Κίνα: Η συνεχής ροή δυτικών όπλων στην Ουκρανία διαλύει όλες τις ελπίδες για κατάπαυση του πυρός
Μεγάλες ποσότητες όπλων και πυρομαχικών συνεχίζουν να φτάνουν στο πεδίο της μάχης επισημαίνει η κινεζική αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ 
Η συνεχής ροή όπλων προς την Ουκρανία διαλύει όλες τις ελπίδες για κατάπαυση του πυρός και τερματισμού της σύγκρουσης, δήλωσε ο Geng Shuang, αναπληρωτής απεσταλμένος της Κίνας στον ΟΗΕ.
«Η κατάσταση παραμένει τεταμένη.
Μεγάλες ποσότητες όπλων και πυρομαχικών συνεχίζουν να φτάνουν στο πεδίο της μάχης.
Αυτά τα όπλα γίνονται ολοένα και πιο θανατηφόρα, γεγονός που καταστρέφει κάθε ελπίδα για κατάπαυση του πυρός και έχει κάνει τον τερματισμό της σύγκρουσης μια ακόμη πιο απομακρυσμένη πιθανότητα», είπε ο Geng σε σύσκεψη για τις δυτικές προμήθειες όπλων στο Κίεβο που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία της Ρωσίας.
Υπογράμμισε τη σημασία ενός διαλόγου και των διαπραγματεύσεων «που είναι ο τρόπος για την αποκατάσταση της ειρήνης» στην Ουκρανία.
«Η Κίνα θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της ειρήνης, στο πλευρό ενός διαλόγου και να ενισχύει τον διάλογο με όλες τις πλευρές και να διαδραματίζει εποικοδομητικό ρόλο στην προώθηση μιας πολιτικής διευθέτησης του ουκρανικού ζητήματος», πρόσθεσε.
Όπως είπε νωρίτερα ο πρεσβευτής της Κίνας στη Μόσχα Zhang Hanhui, το Πεκίνο πιστεύει ότι η κατάπαυση του πυρός και η διακοπή όλων των προμηθειών είναι ήταν αναγκαία για να διευθετηθεί η ουκρανική σύγκρουση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης