Τελευταία Νέα
Διεθνή

Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Ας μην ξεχνάμε για ποιον λόγο ξεκίνησε η επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα

Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Ας μην ξεχνάμε για ποιον λόγο ξεκίνησε η επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα
Αν και δικαιολόγησε τις επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα, ο Blinken ανέδειξε την ανάγκη για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή
Ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken, τοποθετήθηκε για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, στο περιθώριο της συνάντησής του με τον Καταριανό ομόλογό του στη Ντόχα.
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επεσήμανε ότι οι προσπάθειες για μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα «περιπλέκονται από το γεγονός ότι η Hamas συνεχίζει να χρησιμοποιεί αθώους πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες και φέρεται να εμποδίζει αυτούς τους Παλαιστίνιους να μετακινηθούν στη νότια Γάζα χωρίς κίνδυνο».
«Γνωρίζουμε ότι η ανθρωπιστική κατάσταση είναι επείγουσα. Συνεργαζόμαστε ενεργά με εταίρους, συμπεριλαμβανομένου του Κατάρ, για να παράσχουμε βοήθεια σε όσους τη χρειάζονται», σημείωσε, αναφορικά με τη διάνοιξη ανθρωπιστικού διαδρόμου στη Γάζα.
«Αναγνωρίζουμε ότι πολλές παλαιστινιακές οικογένειες και η Γάζα υποφέρουν χωρίς δική τους ευθύνη, ότι Παλαιστίνιοι άμαχοι έχασαν τη ζωή τους», πρόσθεσε.
«Ας μην ξεχνάμε γιατί συμβαίνει αυτό. Το Ισραήλ διεξάγει επιχειρήσεις στη Γάζα επειδή η Hamas πραγματοποίησε τρομοκρατικές επιθέσεις για να σκοτώσει με τον πιο φρικτό τρόπο 1300 ανθρώπους της. Οι τρομοκράτες της Χαμάς έσφαξαν, βίασαν, ακρωτηρίασαν, βασάνισαν, έκαψαν αθώους πολίτες, από μωρά μέχρι ηλικιωμένους, άνδρες, γυναίκες, αγόρια και κορίτσια», κατέληξε ο Blinken, κλείνοντας την τοποθέτηση του προς εκπροσώπους του Τύπου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης