Τελευταία Νέα
Διεθνή

Forbes: Οι 11 πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες στον κόσμο το 2023

Forbes: Οι 11 πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες στον κόσμο το 2023
Συνολικά, οι έντεκα πιο ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές στον κόσμο προβλέπεται να κερδίσουν 995 εκατομμύρια δολάρια αυτή τη σεζόν προ φόρων και αμοιβών μάνατζερ
Τα...εξωπραγματικά συμβόλαια της Σαουδικής Αραβίας και η μετακίνηση του Λιονέλ Μέσι στο MLS-Ίντερ Μαϊάμι- φαίνεται ότι επανευθυγράμμισαν το ποδοσφαιρικό σύμπαν φέτος.
Ένα ρόστερ με κορυφαία ονόματα , συμπεριλαμβανομένων των Ρονάλντο, Μέσι και Νεϊμάρ, παραμένουν στην κορυφή της λίστας του Forbes των πιο ακριβοπληρωμένων παικτών στον κόσμο.
Οι σύλλογοι της Saudi Pro League ξόδεψαν 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να αποκτήσουν 94 παίκτες από το εξωτερικό κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου του 2023, σύμφωνα με την Deloitte.
Να σημειωθεί πάντως ότι οι σύλλογοι της κινεζικής Super League ξόδεψαν περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε μεταγραφές το 2016 και το 2017, σύμφωνα με το Transfermarkt, για να πάρουν παίκτες-αστέρια όπως ο Βραζιλιάνος Όσκαρ και ο Χουλκ καθώς και ο Αργεντινός Κάρλος Τέβες στο ανερχόμενο πρωτάθλημα. Όμως το 2022, οι σύλλογοι του πρωταθλήματος ξόδεψαν σωρευτικά μόλις 30 εκατομμύρια δολάρια σε μεταγραφές.
Συνολικά, οι έντεκα πιο ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές στον κόσμο προβλέπεται να κερδίσουν 995 εκατομμύρια δολάρια αυτή τη σεζόν προ φόρων και αμοιβών μάνατζερ.
Πρόκειται για μια εκπληκτική άνοδο 53% σε σχέση με την περσινή λίστα, η οποία κατέταξε δέκα παίκτες με ένα ρεκόρ 652 εκατομμυρίων δολαρίων μαζί.
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος βρέθηκε στην κορυφή της λίστας των πιο ακριβοπληρωμένων ποδοσφαιριστών το 2021, βρίσκεται και το 2023 στο Νο1 με αναμενόμενες συνολικές απολαβές 260 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο προβλέπεται να κερδίσει 200 εκατομμύρια δολάρια στο γήπεδο. Και ενώ ο Αλ Νασρ πιθανότατα εξαγόρασε ένα μέρος των δικαιωμάτων εικόνας του, ο Ρονάλντο εξακολουθεί να διατηρεί ένα επικερδές χαρτοφυλάκιο επικύρωσης, κερδίζοντας περίπου 60 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης