Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αφοπλιστικός ο Viktor Orban (Ουγγαρία): «Δεν είναι εύκολο να είσαι χριστιανός στην Ευρώπη»

Αφοπλιστικός ο Viktor Orban (Ουγγαρία): «Δεν είναι εύκολο να είσαι χριστιανός στην Ευρώπη»
Στη Γεωργία θα πρέπει «να δοθεί η προοπτική να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τονίζει ο Orban από την Τιφλίδα
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Victor Orban μίλησε για τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι χριστιανοί στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια συνομιλιών με τον Γεωργιανό ομόλογό του Irakli Garibashvili στην Τιφλίδα την Πέμπτη.
Η θρησκεία ήταν ένα μεγάλο θέμα του ταξιδιού του Ούγγρου ηγέτη στο κράτος του Νοτίου Καυκάσου, καθώς οι δύο πρωθυπουργοί επισκέφθηκαν ένα μοναστήρι μαζί με τους συζύγους τους και επαίνεσαν ο ένας τον άλλον για την υποστήριξη των χριστιανικών αξιών.
«Δεν είναι εύκολο να είσαι χριστιανός στην Ευρώπη, να κυβερνάς μια χριστιανική κυβέρνηση στην Ευρώπη», δήλωσε αφοπλιστικά ο Orban καθώς μοιράστηκε τις ανησυχίες του ότι οι χριστιανικές παραδόσεις είναι «καταδικασμένες να αποτύχουν» εκτός αν μπορούν να προστατευτούν.
Τοπθετούμενος υπέρ των ευρωπαϊκών φιλοδοξιών της Γεωργίας, ο Ούγγρος πρωθυπουργός εξέφρασε απογοήτευση για την απόφαση της ΕΕ να μην χορηγήσει στη Γεωργία το καθεστώς υποψήφιας χώρας για ένταξη «ενώ δόθηκε σε χώρες που είναι πολύ κατώτερες από τη Γεωργία όσον αφορά την ανάπτυξη».
Τρεις χώρες υπέβαλαν αίτηση για ένταξη στην ΕΕ πέρυσι, με την Ουκρανία και τη Μολδαβία να έχουν λάβει καθεστώς υποψήφιας χώρας, ενώ η Κομισιόν υποστήριξε ότι στη Γεωργία θα πρέπει «να δοθεί η προοπτική να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αλλά δεν έχει ακόμη χορηγηθεί το καθεστώς υποψήφιας χώρας.
«Αν είναι μια διαδικασία που βασίζεται στην αξία, αυτό που συνέβη ήταν πολύ άδικο για τη χώρα σας και πρέπει να διορθωθεί το συντομότερο δυνατό», τόνισε από την πλευρά του ο Orban.
Για τον Garibashvili, ο οποίος έχει καταστήσει «την ιερότητα της οικογένειας και των παραδόσεων» ακρογωνιαίο λίθο της συντηρητικής διακυβέρνησής του, η υποστήριξη του Orbán έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή καθώς η γεωργιανή κυβέρνηση αντιμετωπίζει κριτική ότι ασπάζεται αυταρχικές αντιλήψεις εις βάρος δημοκρατικών αξιών όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Ωστόσο, παρόλο που κάθε υποστήριξη μετράει, η συνεργασία με την Ουγγαρία μπορεί να μην είναι τελικά και τόσο χρήσιμη για τις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της Γεωργίας.
Άλλωστε, η ίδια η Ουγγαρία έχει αντιμετωπίσει επανειλημμένες επικρίσεις εντός της ΕΕ για την κακή της επίδοση όσον αφορά το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης