Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Δεσμεύεται για ακόμα μεγαλύτερη στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ ο υπουργός Άμυνας Lloyd Austin

ΗΠΑ: Δεσμεύεται για ακόμα μεγαλύτερη στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ ο υπουργός Άμυνας Lloyd Austin
«Είμαστε πλήρως έτοιμοι να αναπτύξουμε πρόσθετα μέσα» διαβεβαιώνει ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin δήλωσε σήμερα (13/10) ότι το Πεντάγωνο είναι έτοιμο να αναπτύξει περισσότερη στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις προετοιμάζονται για μια πιθανή εισβολή στη Γάζα, ως απάντηση στην επίθεση της μαχητικής οργάνωσης Hamas.
Πιο συγκεκριμένα, ο Austin διευκρίνισε ότι πυρομαχικά, δυνατότητες αεράμυνας, λοιπός εξοπλισμός, αλλά και πόροι «ρέουν γρήγορα» προς τον στενότερο σύμμαχο της Ουάσιγκτον στη Μέση Ανατολή.
Τα τελευταία εικοσιτετράωρα το Ισραήλ έχει εξαπολύσει τον πιο σφοδρό βομβαρδισμό που έχει γίνει ποτέ στη Λωρίδα της Γάζας σε μία κίνηση αντιποίνων προς τη Hamas.
Μάλιστα, η απάντηση του Ισραήλ, η οποία έχει ήδη ρίξει χιλιάδες βόμβες στη Γάζα, αναμένεται να ενταθεί καθώς προετοιμάζει μια πιθανή χερσαία επίθεση στη στενή, πυκνοκατοικημένη παράκτια λωρίδα.
Από την πλευρά τους, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλοι δυτικοί σύμμαχοι του Tel Aviv δήλωσαν ότι θα υποστηρίξουν το Ισραήλ «στον αγώνα του ενάντια στην τρομοκρατία».
Ενδεικτική ήταν η αποστροφή του Austin όταν ρωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφους στο Tel Aviv:
«Η ομάδα κρούσης USS Gerald R. Ford βρίσκεται τώρα στην περιοχή με επικεφαλής το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο στον κόσμο. Έχουμε αυξήσει τις μοίρες μαχητικών αεροσκαφών των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και ... είμαστε πλήρως έτοιμοι να αναπτύξουμε πρόσθετα μέσα, εάν χρειαστεί»
Πάντως, ο επικεφαλής της αμερικανικής άμυνας, που είχε συνομιλίες με τον Ισραηλινό ομόλογό του Yoav Gallant ξεκαθάρισε ότι τώρα είναι η ώρα για «επίλυση» και όχι για «εκδίκηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης