Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πραγματικότητα η προειδοποίηση Medvedev - Οι Ρώσοι σκότωσαν Αμερικανούς και Βρετανούς εκπαιδευτές σε σαρωτικό χτύπημα στην Ουκρανία

Πραγματικότητα η προειδοποίηση Medvedev -  Οι Ρώσοι σκότωσαν Αμερικανούς και Βρετανούς εκπαιδευτές σε σαρωτικό χτύπημα στην Ουκρανία
Έγινε πραγματικότητα η προειδοποίηση Medvedev ότι οι εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ θα μπουν στο στόχαστρο της Ρωσίας στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Τα ρωσικά στρατεύματα σκότωσαν εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ, που εκπαίδευαν Ουκρανούς στρατιώτες στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, αποκάλυψε ο Αμερικανός συνταγματάρχης Douglas Macgregor σε συνέντευξή του στον Godfrey Bloom, Βρετανό συγγραφέα και ειδικό επί των χρηματοοικονομικών και πρώην μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Οι αποκαλύψεις για τη δολοφονία Δυτικών πιθανότατα θα επισπεύσουν τον τερματισμό της δυτικής υποστήριξης στην Ουκρανία.
«Σχεδόν τίποτα δεν μπορεί να ειπωθεί, τίποτα δεν μπορεί να συμβεί, καμία δράση δεν μπορεί να αναληφθεί εντός των συνόρων της Ουκρανίας χωρίς να το γνωρίζουν οι Ρώσοι, χωρίς να το εντοπίσουν οι Ρώσοι.
Και αν το ξέρουν και το εντοπίσουν, μπορούν επίσης να το στοχεύσουν», είπε ο Macgregor ο οποίος είναι επίσης πρώην ανώτερος σύμβουλος του Πενταγώνου.

Όλοι οι Νατοϊκοί σκοτώθηκαν σε ένα μόλις χτύπημα

«Αυτό που συμβαίνει τώρα, αυτό που συνέβη τις τελευταίες 24-48 ώρες στην Ουκρανία, περίπου 48 χιλιόμετρα πίσω από τα ουκρανικά μέτωπα, ήταν η καταστροφή μιας ομάδας Ουκρανών στρατιωτών, αρκετές εκατοντάδες από αυτούς, μαζί με Αμερικανούς και Βρετανούς εκπαιδευτές από το ΝΑΤΟ», αποκάλυψε ο Αμερικανός συνταγματάρχης.
«Σκοτώθηκαν όλοι σε ένα χτύπημα. Δεν μπορείς να κινηθείς σε αυτή τη χώρα χωρίς να σε εντοπίσουν οι Ρώσοι», τόνισε.
Ο Macgregor εξήγησε επίσης ότι τα ουκρανικά σύνορα παρακολουθούνται από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και δεν μπορεί κανείς να τα διασχίσει χωρίς να γίνει αντιληπτός.

Η προειδοποίηση Medvedev

Υπό αυτό το πρίσμα, υπενθυμίζεται ότι ο Dmitry Medvedev, αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, είχε προειδοποιήσει πρόσφατα ότι οι Βρετανοί εκπαιδευτές που εκπαιδεύουν τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα γίνουν νόμιμος στόχος του ρωσικού στρατού και θα εξαλειφθούν ανελέητα.
Τα σχόλιά του Medvedev πυροδοτήθηκαν από τον Βρετανό υπουργό Άμυνας, Grant Shapps, ο οποίος είπε πως το Λονδίνο θέλει να στείλει στρατιωτικούς εκπαιδευτές στην Ουκρανία – έναν ισχυρισμό που προσπάθησε να ανασκευάσει στη συνέχεια ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Rishi Sunak, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν τέτοια σχέδια επί του παρόντος.
«Αυτό θα μετατρέψει τους εκπαιδευτές τους σε νόμιμο στόχο για τις ένοπλες δυνάμεις μας… και πρέπει να γίνει κατανοητό ότι θα συντριβούν ανηλεώς.
Και όχι ως μισθοφόροι, αλλά ως Βρετανοί ειδικοί του ΝΑΤΟ», έγραψε ο Medvedev στο επίσημο κανάλι του στο Telegram.

nato_4.jpg
Η Δύση αποσύρει τη στήριξή της στην Ουκρανία

Καθώς το αντιουκρανικό αίσθημα αυξάνεται στη Δύση και η παγκόσμια προσοχή στρέφεται στη Μέση Ανατολή, επειδή το Ισραήλ φαινομενικά ετοιμάζεται για μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις στη Γάζα μετά τη σφαγή των Ισραηλινών από τη Hamas στις 7 Οκτωβρίου, οι αναφορές για δολοφονίες δυτικών εκπαιδευτών στην Ουκρανία δεν θα οδηγήσουν στη δημόσια οργή και το αίτημα για μεγαλύτερη δράση κατά της Ρωσίας, αλλά μάλλον να ενισχύσει τις εκκλήσεις για πλήρη απόσυρση από την υποστήριξη της Ουκρανίας, γράφει ο γεωπολιτικός αναλυτής Ahmed Adel.

Αποσπάται η δυτική προσοχή από την Ουκρανία

Στην πραγματικότητα, η απειλή της δυτικής απόσυρσης από την Ουκρανία είναι τόσο ανησυχητική που ο Volodymyr Zelensky είπε στις 10 Οκτωβρίου ότι η βία που κατακλύζει το Ισραήλ και τη Γάζα πιθανώς να αποσπάσει την προσοχή της διεθνούς κοινής γνώμης από τον πόλεμο στην ανατολική Ευρώπη.
«Υπάρχει κίνδυνος να αποσπαστεί η διεθνής προσοχή από την Ουκρανία και αυτό θα έχει συνέπειες», είπε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό France 2.
Η καταστροφική αποτυχία της πολυδιαφημιζόμενης «εαρινής αντεπίθεσης», που ξεκίνησε στις αρχές του καλοκαιριού, ήταν ο μοναδικός λόγος για τη σημαντική μείωση της υποστήριξης προς την Ουκρανία σε ολόκληρη τη Δύση.
Πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν χαθεί στην ουκρανική οικονομική μαύρη τρύπα χωρίς αποτελέσματα.
Η Ουκρανία δεν έχει πετύχει απολύτως καμία εδαφική πρόοδο, ενώ ο στρατός της βρίσκεται πλέον σε απελπιστική κατάσταση, που δεν μπορεί να διεξάγει σοβαρές στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Οι Δυτικοί δεν θέλουν άλλοι πόροι να σπαταλούνται σε αποτυχίες της Ουκρανίας όταν αντιμετωπίζουν τις δικές τους οικονομικές δυσκολίες.
Για το λόγο αυτό, θα είναι αφόρητο για τους Δυτικούς να αποδεχτούν ότι οι Νατοϊκοί εκπαιδευτές σκοτώνονται στην Ουκρανία για μια χαμένη υπόθεση.
Την ίδια στιγμή, η ανησυχία του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky κλιμακώνεται στο πλαίσιο του ότι η παγκόσμια κοινότητα δίνει πλέον προτεραιότητα στη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης ενώ το Κογκρέσο των ΗΠΑ αρνείται να εγκρίνει περισσότερη βοήθεια στο Κίεβο.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden έχει ήδη πει ότι το Πεντάγωνο αναλύει τα αποθέματά του –από τα οποία έχουν ήδη προέλθει δισεκατομμύρια δολάρια για τη στήριξη του Κιέβου– για να εφοδιάσει το Ισραήλ με όλα όσα χρειάζεται στη σύγκρουση με τη Hamas.
british.JPG

Η προφητική ανάλυση

«Η Ουκρανία κοιτάζει κατάματα έναν από τους μεγαλύτερους στρατούς του κόσμου βαθιά ριζωμένο μέσα στην επικράτειά της, αλλά το Κίεβο μπορεί να αντιμετωπίσει έναν άλλο εχθρό που είναι ίσως εξίσου επικίνδυνος μακροπρόθεσμα: την αποδυνάμωση της αποφασιστικότητας της Δύσης», έγραψαν οι Washington Times σε ανάλυση, με τίτλο «Καταπολέμηση της κόπωσης; Ρωγμές στη δυτική ενότητα καθώς η Ουκρανία προσπαθεί να επιδείξει πρόοδο».
Αυτή η ανάλυση αποδείχθηκε προφητική μόνο λίγες μέρες μετά τη δημοσίευσή της, όταν η Hamas επιτέθηκε στο Ισραήλ και έστρεψε την παγκόσμια προσοχή στη Μέση Ανατολή.
Η δολοφονία των δυτικών συμβούλων του ΝΑΤΟ θα είναι ενδεχομένως η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι για τη δυτική κοινή γνώμη για την Ουκρανία.

Απελπισία Zelensky

Εξάλλου ο ίδιος ο Zelensky αποδεχόμενος τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ουκρανία έχει δηλώσει ότι ο πόλεμος με τη Ρωσία είναι στο τελευταίο του στάδιο.
Ο Zelensky είπε ότι δεν μπορεί να δώσει ημερομηνία λήξης της ένοπλης σύγκρουσης.
Εξέφρασε μόνο τη βεβαιότητα ότι θα τελειώσει σύντομα.
«Αυτό είναι το τελευταίο στάδιο του πολέμου.
Δεν είμαστε στη μέση της σύγκρουσης» είπε ο Zelensky σε συνέντευξή του στο ρουμανικό τηλεοπτικό κανάλι Digi24.
Παραδέχθηκε επίσης ότι το τελευταίο μέρος της σύγκρουσης είναι το πιο δύσκολο.
Η δήλωση Zelensky περί τελευταίο στάδιο του πολέμου δείχνει την απελπισία του, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov.
«Το θεωρώ ως παραδοχή απελπισίας», είπε ο Lavrov στους δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε για τη δήλωση του Zelensky.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης