Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street, με το βλέμμα στο γεωπολιτικό ρίσκο – Στο +0,12% ο Dow, o Nasdaq -1,23%

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street, με το βλέμμα στο γεωπολιτικό ρίσκο – Στο +0,12% ο Dow, o Nasdaq -1,23%
Μεικτά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο…
Μεικτή εικόνα εμφάνισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στο γεωπολιτικό ρίσκο... που εντείνεται λόγω της στρατιωτικής επέμβασης του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας
Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow σημείωσε άνοδο +0,12% στις 33.670 μον., ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε -0,5% στις 4.327 μον. και ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε μείωση -1,23% στις 13.407 μον.
δσασδφασδφασφδα.JPG
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Φιλαδέλφειας, Patrick Harker, δήλωσε νωρίτερα ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να «κρατήσει τα επιτόκια εκεί που βρίσκονται».
Στον απόηχο αυτής της δήλωσης, αλλά και των ενισχυμένων τραπεζικών κερδών, το αμερικανικό δεκαετές υποχώρησε 9 μονάδες βάσης, στο 4,621%, ενώ το 2ετές κινήθηκε χαμηλότερα κατά 2 μονάδες βάσης, στο 5,052%.
Σημειώνεται πως οι τιμές και οι αποδόσεις των ομολόγων παρουσιάζουν αντιστρόφως ανάλογη σχέση.
Πάντως, εκτός από την ανησυχία για τα εταιρικά guidance και τη νομισματική σύσφιξη, οι επενδυτές έχουν στρέψει το βλέμμα τους στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς, που απειλεί την παγκόσμια προσφορά και τιμές πετρελαίου.
Ειδικότερα, το Βrent να διαμορφώθηκε στα 90,89 δολ. το βαρέλι στο +5,7% και το αμερικανικό αργό (WTI) στα 87,69 δολ. το βαρέλι στο +5,7%.
Παρά τις διακυμάνσεις μέσα στην εβδομάδα τόσο στο brent όσο και στο αμερικανικό αργό, το Brent όδευε προς εβδομαδιαίο κέρδος σχεδόν 4%, ενώ το WTI για άνοδο πάνω από 2,5% για την εβδομάδα, μετά την άνοδο και των δύο συμβολαίων τη Δευτέρα.
Αλλά η Nancy Tengler, επικεφαλής επενδύσεων στη Laffer Tengler Investments, πιστεύει ότι οι επενδυτές μπορεί να χάνουν τον ύπνο τους χωρίς λόγο.
«Θα έχουμε κάποιες εταιρείες που θα απογοητεύσουν, αλλά νομίζω ότι, ως επί το πλείστον, τα κέρδη πιθανότατα θα εκπλήξουν ευχάριστα τους επενδυτές», είπε σε συνέντευξή της στο CNBC.
«Οι επενδυτές είναι πολύ απαισιόδοξοι.
Αναμένουμε ότι οι εταιρείες θα είναι σε θέση να διαχειριστούν αρκετά καλά τη διαμορφωθείσα κατάσταση».
Η Tengler πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι οι μετοχές θα κλείσουν τη χρονιά με ράλι, προεξάρχοντος του κλάδου των κλάδων της τεχνολογίας και της βιομηχανίας.

Στα επιχειρηματικά, την τιμητική τους, όπως προαναφέρθηκε, είχαν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Πιο συγκεκριμένα, κατά 8,6% αυξήθηκαν σε ετήσια βάση τα έσοδα της Citigroup το γ' 3μηνο του έτους, στα 20,1 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας τις προσδοκίες.
Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 2% από το τρίτο τρίμηνο του 2022 στα 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια, με τα κέρδη ανά μετοχή να παραμένουν στα 1,63 δολάρια.
Η BlackRock ξεπέρασε εύκολα τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του τρίτου τριμήνου, αλλά σημείωσε απότομη πτώση στις καθαρές εισροές.
Η αύξηση των επενδυτικών συμβουλευτικών προμηθειών και των υπό διαχείριση περιουσιακών στοιχείων της BlackRock (AUM) βοήθησαν το προσαρμοσμένο κέρδος της εταιρείας των 10,91 δολαρίων ανά μετοχή να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 8,26 δολάρια.
Άνω των εκτιμήσεων κινήθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα της Wells Fargo στο γ' τρίμηνο του 2023.
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 5,77 δισ. δολ. ή 1,48 δολ. ανά μετοχή για το τρίμηνο σε σύγκριση με 3,59 δισ. δολ. ή 86 cents ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Τα συνολικά έσοδα ανήλθαν σε 20,9 δισ. δολ., αυξημένα κατά 6,5% από τα 19,6 δισ. δολ. του τρίτη τριμήνου του 2022.
Καλύτερα του αναμενομένου ήταν τα κέρδη που ανακοίνωσε η JP Morgan το γ' 3μηνο του 2023, αφού ανήλθαν στα 4,33 δολάρια ανά μετοχή, έναντι 3,96 δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές.
Επίσης, τα έσοδα ξεπέρασαν τα 40 δισ., έφτασαν στα 40,69 δισ., από 39,63 δισ. που ανέμεναν οι αναλυτές.
Τα στοιχεία της JPMorgan ήταν κρίσιμα για την πορεία της αγοράς, η οποία αναζητά ενδείξεις σχετικά με την πορεία του κλάδου εν μέσω αυξανόμενων επιτοκίων και απωλειών δανείων.

Στο μέτωπο της οικονομίας, πτώση σημείωσε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο του 2023, καταγράφοντας μεγαλύτερη πτώση από αυτήν που ανέμεναν οι αναλυτές.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Michigan διολίσθησε στις 63 μονάδες από 68,1 μονάδες τον Σεπτέμβριο, έναντι 67 μονάδων που προέβλεπαν οι αναλυτές – το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο.
Ο δείκτης τρεχουσών καταναλωτικών συνθηκών υποχώρησε στις 66,7 μονάδες από 71,4 τον προηγούμενο μήνα, έναντι πρόβλεψης για πτώση στις 70,3 μονάδες.
Ο δείκτης καταναλωτικών προσδοκιών διαμορφώθηκε στις 60,7 μονάδες από 66 μονάδες τον Σεπτέμβριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν υποχώρηση στις 65,7 μονάδες.
Οι προσδοκίες των Αμερικανών για την πορεία του πληθωρισμού το επόμενο έτος εκτινάχτηκαν στο 3,8% τον Οκτώβριο από 3,2% τον προηγούμενο μήνα. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τον Απρίλιο.
Οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό τα επόμενα πέντε έτη αυξήθηκαν στο 3% από 2,8% τον Σεπτέμβριο.

Μία ημέρα νωρίτερα, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.
Πιο αναλυτικά, ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI) -ο οποίος παρακολουθείται στενά από τους αξιωματούχους της Fed και από τους αναλυτές- ενισχύθηκε κατά 0,4% σε σχέση με τον Αύγουστο, τη στιγμή που οι αναλυτές σε έρευνα του Dow Jones ανέμεναν επιτάχυνση κατά 0,3%.
Σε ετήσια βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκαν κατά 3,7%, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν επιτάχυνση κατά 3,6%.
Ο δομικός CPI -που εξαιρεί τις ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας- αυξήθηκε κατά 0,3% σε σχέση με τον Αύγουστο και κατά 4,1% σε δωδεκάμηνη βάση, όπως αναμενόταν από τους αναλυτές.

Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν σήμερα (13/10/2023) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τις απώλειες να διευρύνονται μετά και το άλμα στην τιμή του πετρελαίου στον απόηχο των αμερικανικών κυρώσεων σε εξαγωγείς ρωσικού πετρελαίου.
Πιο αναλυτικά, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχώρησε κατά 1,55% στις 15.186 μονάδες, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE κατέγραψε απώλειες 0,59% στις 7.599 μονάδες, στο Παρίσι ο δείκτης CAC διαμορφώθηκε στις 7.003 μονάδες καταγράφοντας πτώση 1,42%, στο Μιλάνο ο δείκτης FTSE MIB σημείωσε πτώση 0,90% στις 28.237 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχώρησε κατά 0,98% στις 449,18 μονάδες.
δσαδσασδα.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης